kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 19 Şubat 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
HINCAL ULUÇ
Hıncal'ın Yeri

Teşekkürler Yavuz!..

SEVGİLİ Yavuz Baydar'a teşekkürlerimle.. Okur Temsilcisi, Âkil Adam ve Ombudsman olarak görevini yapmış ve bana ait büyük bir yanlışı düzeltmiş..
Yanlışın sebebi unutkanlık.. Cüneyt Ağabey'le sık sık şakalaşırdık.. "Bizimkinin adı erken değil, normal artık" diye, unutkanlıklarımız üzerine..
Baki Özilhan'ın açıklaması gelince, masamın üstünde en göreceğim yere koydum, "Yarın ilk işim bunu yazmak olmalı" diye..
Deniz Hocama bir haksızlık yapmışım .. "Zeytinburnu patlamasında muhalefet lideri olarak nerdeydi, niye anında olay yerinde görünmedi" diye.. Meğer görünmüş, ben görmemişim. Hocamı insan olarak, hocam olarak çok severim. CHP ve muhalefet liderliğinden de nefret ediyorum. Ülkenin bugün geldiği durumdan onun da sorumlu olduğunu, içindeki liderlik hırsını yenemediği için CHP'yi küçük bir parti haline dönüştürdüğünü, ona bağlanan tüm ümitleri yok ettiğini düşünüyorum, ondan..
Bu açıklamayı koyarak, kendisiyle ilgili bir takıntım olmadığını, eleştirilerimin sadece partiyi en kötü şekilde yönetmesinden kaynaklandığını da gösterme fırsatım olacak. Ama o kâğıdın üstüne başka kâğıtlar konmuş.. Bizim 69'luk kafada bin tilki dolaştığı için de, Baki'nin açıklamasını unutmuşum.. O da bi zahmet telefon etmemiş, "Yahu bizim açıklama ne oldu" diye..
Dün Yavuz'u okurken başımdan aşağı kaynar sular döküldü.. Allah'tan Yavuz müdahale edip durumu düzeltmiş..
Her gazetede yığınla hata olur. Okur Temsilcisi bunun için var. Bazılarının sandığı gibi, yazarlar Okur Temsilcilerinin sınırı dışında kalmaz. Kalmamalı.. Okurun yazardan şikâyeti varsa ne olacak?.
Temsilci, yazıyı da, şikâyeti de okur.. Benim yaptığım gibi bir maddi hata varsa, düşünmeden düzeltir, uyarır. Bazılarının yaptığı gibi çirkin aşağılamalar varsa, mesela bazı genç kadın yazarların, kıdemli gazetecilerin koynundan geçerek köşe sahibi oldukları gibi iğrenç iddialar kaleme alınmışsa, ona da müdahale eder, etmeli..
Ben Okur Temsilcime güveniyorum. İnanıyorum. Tüm satırlarım Okur Şikâyeti önünde Yavuz'un denetimine açıktır.
Kendi kendimizi denetlemezsek, bu denetimi başkaları pek de hoşumuza gitmeyen şekilde yapma hakkında sahip olurlar.. Basın Konseyi bir fırsattı. Yüzümüze gözümüze bulaştırdık. Artık kimse takmıyor.
Şimdi umut Okur Temsilcilerinde..
Teşekkürler Yavuz..
Kusura kalma Baki..
Deniz Hocama da selam söyle.. Patlama günü ortaya çıkmış. Tamam.. Peki ondan sonra..
İşte unutuldu gitti, yığınla ölüm.. Unutturmayacak, gündemde tutacak, sonuç alınana kadar peşinden koşacak kimdi?..
Türban da türban.. Onlarla ölü.. Yüzlerle yaralı.. Türban da türban..
O türban başımızda paralanacak.. Yakındır!..