kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 19 Şubat 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Aysel Gürel son yolculuğuna uğurlandı-GALERİ

Yeni Haber
Tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden ünlü söz yazarı ve sanatçı Aysel Gürel, son yolculuğuna uğurlandı. ..
Gürel için Teşvikiye Camisi'nde düzenlenen törende, kızları Müjde Ar, Mehtap Ar ve oğlu Söz Ar ile Müjde Ar'ın eşi Ercan Karakaş, taziyeleri kabul etti.

Müjde Ar, tabutun camiye gelişi ve musalla taşına konuluşu sırasında annesinin pembe çiçekler bulunan tabutuna sarılarak, dua edip ağladı. Daha sonra Aysel Gürel'e ait 2 gözlük ve pembe pelüş tabutun üzerine bırakıldı.

* CENAZEDEN FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ...


Törenden önce gazetecilerin sorularını yanıtlayan Mehtap Ar, Aysel Gürel'in kızı olmaktan duyduğu gururu dile getirerek, ''İyi ki Aysel Gürel'in kızıyım, iyi ki öyle bir annem var, iyi ki beni ve ablamı doğurdu. Çok şanslı bir aileyiz. Annemle vedalaşırken de 'Anneciğim, canım, bir tanem. İyi ki bizi doğurdun, annemiz oldun' diye kendisine bunu söyledim'' diye konuştu.

Annesinin, dünyanın en namuslu ve en dürüst insanı olduğunu ifade eden Ar, annesinin gençleri çok sevdiğini ve onlara, karşılık beklemeksizin şiirlerini verdiğini kaydetti.

Ar, annesinin aşk ve sevgi dolu bir kadın olduğunu dile getirerek, ''İnsanları çok severdi. Bakın cumartesi, pazar esnafı burada. Her hafta orada esnafla otururdu. Hep 'Gençlere yardım edin' derdi'' diye konuştu.Mehtap Ar, annesine, hastalığını söylemediklerini belirterek, ''Annem, akciğer ve omurilik kanseriydi. Bilmiyordu. 'Sen üşüttün Aysel'im' diyorduk. 'Üşüttüm' diyordu. Hasta olduğunu bence biliyordu ama o bize oynadı, biz ona oynadık. Daha doğru kelime bu'' dedi.

Annesi ile bir gün önce vedalaştıklarını belirten Ar, kendisine, gençlerin önünün açılması, Atatürkçü gençler yetiştirilmesi gerektiğini söylediğini dile getirdi.

Ar, annesinin reklam filminde çalışmasını istemediklerini belirterek, ''(Madem hasta değilim niçin izin verilmiyor. Çalışıyorum) dedi. Sonra doğum gününü bekledi. Doğum günü 7 Şubattı. 17 Şubatta saat 04.25'de vedalaştık. Türkiye'nin başı sağ olsun diyorum'' şeklinde konuştu.

AYSEL BAŞKA BİR ALEME GİTTİ

Aysel Gürel ile ilgili duygularını dile getiren şarkıcı Harun Kolçak da Aysel Gürel'in aklında yer eden şarkısının ''Yıllar'' olduğunu belirterek ''(Yıllar yıllar saçıma gümüş teller, elime solan güller)... İşte Aysel Gürel lafı bu. Başka kimse yazamaz bunu'' dedi.Geride kalanlar için üzüldüğünü ifade eden Kolçak, ''Aysel başka bir aleme gitti. Işıl ışıl bir aleme gitti. Bu dünyadan, bu kirlilikten, gittikçe kötüye giden bu halden kurtuldu. Ona ne mutlu. Bizler geriye kaldık, onsuz kaldık'' diye konuştu.

Gürel'in Türkiye'deki müzik adına çok doğru ve düzgün işler yaptığını kaydeden Kolçak, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Tavizsiz, her zaman güzel şeyler yapan bir kişi daha gitti. Bir Onno Tunç'ta bu kadar sarsılmıştım. Çok değerli üstatları da kaybettik ama bir de Aysel beni çok yıktı. Çok özleyeceğiz. Onun neşesini, kahramanlığını, kendi gibi olmasını, iki yüzlü, riyakar olamamasını, kimseye taviz vermemesini, kendi gibi olmasını... Kendi doğrularıyla yaşamasını kaç kişi becerebiliyor? O yüzden Türkiye adına da bir kadın olarak da çok kahraman bir kadındı. Geçen hafta yatağında gördüğümde her şeyin farkındaydı, yine de beni güldürmeyi başardı.''

TÜRKİYE BÖYLE BİR NEŞESİNİ YİTİRDİ

Erol Evgin de Gürel'in kendisinin tanıdığı en neşeli, en renkli insan olduğunu belirterek, ''Türkiye böyle bir neşesini yitirdi. Zaten ülkemiz çok neşeli bir ülke olmaktan çıktı biliyorsunuz. Haber bültenlerini açtığınız zaman bir tek neşeli habere rastlayamıyorsunuz. Berlin hayvanat bahçesindeki pandaları gösteriyorlar neşe adına. Oysa bu ülke, Nasreddin Hocaları yetiştirmiş bir ülkedir. Aysel Gürel bu anlamda çok farklı, çok değişik ve çok önemli bir insandı. Nurlar içinde olsun. Eşsiz ve yaşsızdı'' şeklinde konuştu.

İbrahim Tatlıses de Gürel'in neşesi ve muhabbetinin bilinen bir şey olduğunu dile getirerek, ''Sevilen, sayılan bir insandı. Her şeye rağmen esprileriyle kılığı ve kıyafetiyle çok sempatik, şirin bir anneydi. Allah mekanını cennet etsin'' dedi.

BENCE OLAĞANÜSTÜ BİR KADINDI

Sertap Erener de herkesin, Gürel'in hayatı gibi hayat sürmesi temennisinde bulundu.Erener şöyle konuştu:

''Bu kadar sağlam, bu kadar hayatla dalga geçen, bu kadar üretken, bu kadar çılgın ve olağanüstü... Bence olağanüstü bir kadındı ve hep öyle kalacak aklımızda. Ben onunla olağanüstü şeyler yaşadım. Olağanüstü işler yaptık. Onun en güzel şarkılarını söylediğime inanıyorum. Onun şarkılarını söylemeye devam edeceğim. Daima içimde yaşayacak Aysel.''Metin Özülkü de sanata Gürel'le birlikte ve onun sayesinde başladığını vurgulayarak, ''Ne öğrendiysem birçok konuda onun parmağı var. Bu konuda ve sosyal yaşantıdaki bakışları açısından Türkiye için çok büyük bir eksiklik oldu. Birçok konuda, her alanda devamlı nasihatlerde bulunan, bildiklerini etrafındakilerle paylaşmak isteyen bir insandı'' dedi.Cenazeye Garo Mafyan, Suavi, Pakize Suda, Sezen Aksu, Zerrin Özer, Yonca Evcimik, Nazan Şoray, Orhan Gencebay, Nükhet Duru, Adnan Şenses ve Yavuz Bingöl gibi sanatçıların yanı sıra Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül de katıldı.

Gürel'in cenazesi, öğle vakti kılınan namazın ardından Zincirlikuyu Mezarlığı'na defnedildi.