kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 19 Şubat 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Günaydın 
SİNAN AKYÜZ
Kadınlar&erkekler&ilişkiler

İlişkilerde oynayan taraf kadın mı, yoksa erkek mi?

Bence aşkta birçok kadın baştan sona oynuyor. Belki de aşk ona oyun oynama imkanı sunduğu için aşık oluyor! Yani gönül oyun ister, aşk bahane!.
Kız arkadaşım üniversite mezunu olduğunu söylemişti ama lise mezunuymuş. Yani beni kandırmış. Ben de uçkur düşkünü hemcinslerimin ilişkilerde oyuncu olduğunu sanırdım. Kadınlar bizden daha mı yalancı? (Acar Y.)

Oyuncu olmak sanırım kadınların yapısında olan bir şey. Ördek yavruları nasıl ki doğar doğmaz suda yüzmeye başlar. Kadınlar da anatomik olarak 'taktik düşünmeye', detaylı planlar yapmaya daha yatkın. Elbette yaşanan maceralardan çıkarılan dersler de oyuncu kadına son şeklini veriyor.

YATAK ODASINDA ÇÖZÜLÜR

Peki öyleyse, kadınların taktik oyunlarda kullandıkları en büyük koz ne? Sizin de dediğiniz gibi uçkur düşkünü erkeklerin eline verilen 'cinsellik topu!' Erkek, o topla oynadığı müddetçe de ilişkide kaybeden taraf oluyor. Rahmetli babaannem hep şunu söylerdi bana: "Akıllı bir kadının erkeğine yaptıramayacağı hiçbir şey yoktur. Eğer bir kadın bir işi çözmek istiyorsa, kocasını koynuna aldığı zaman bunu yapmalı!" Bir atasözü de der ki: "Karıyla koca arasındaki sorun, yatak odasında çözülür!" Bence aşkta birçok kadın baştan sona oyun oynuyor. Hatta belki de, aşk ona bu oyun imkanını sunduğu için aşık oluyor. Yani, gönül oyun ister, aşk bahane! Zavallı erkekler ise başı bedeninden ayrılmış 'çil horoz' gibi, kadının ellerinde can verene kadar çırpınıp duruyor. İş hayatında stratejiler geliştiren erkek, ne yazık ki özel hayatında 'aşk oyunları strateji uzmanı' olan kadın, karşısında, kündeye gelmiş bir pozisyondalar.