kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 19 Şubat 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Günaydın 
RAHŞAN GÜLŞAN

Harun'u deli etmeyin!

Geleneksel yıllık Eurovision çeşitlemeleri ayı geldi de çattı. Bir nevi mübarek bir aydayız. Şimdi anlayan da anlamayan da Mor ve Ötesi'nin aday şarkısı 'Deli' üzerine geyik çevirecek. Öncelikle Mor ve Ötesi'nin bu ülkenin en önemli müzik gruplarından biri olduğunu, Türk rock ve hatta pop müziğini doğrudan şekillendirdiğini belirtmek lazım.

TÜRKÇE HANDİKAPI
'Bir Derdim Var' isimli şarkının da son on yılda dünya müzik piyasasında yapılmış en önemli şarkılardan biri olduğunun da altını çizmek gerek! Grup açısından baktığımızda 'Deli' melodik yapısı, Harun'un muhteşem ve artık alamet-i farika sayılan temiz vokali ile çok sağlam bir şarkı. Özellikle şarkının son bölümündeki gitar oyunları akıl çıkartan cinsten. Grubun yaptığı en iyi şarkılardan biri. Ve bu şarkı, dünya rock müzik piyasasında kendine yer bulabilecek standartlara sahip! İşin Eurovision bölümüne gelince, tabii ki Türkçe olması handikap. Hele çok fazla sözlü olması, yabancılar için daha da sıkıntı yaratacak cinsten. Ama bu bir yarışma ve hiç de büyük önemi yok.

DUYMAMIŞIZ BİLE!
Şarkının tanıtımının yapıldığı davette ülkemizin tüm Eurovision şarkılarından kısa parçalar dinlettiler. 1998-2003 arası katılan şarkıların hiçbirini duymamışız bile. Yarışmayı bile unutmuşuz. Bir daha kazansak ne çıkar, kazanmasak ne çıkar? Ama bu yolda bazı yazarların, Harun'un 'nur yüzü' ve eşcinsel kitleden bahsetmesi ya da bazılarının rock müzikten anlamadan saçma kriterlerle şarkıyı ve grubu eleştirmeleri çok gereksiz. Biraz da ayıp! Sonuçta grup bu işi kabul etmiş, tarzlarından ödün vermeden çok da sağlam bir şarkı yazmış. Bize düşen şey, bu nokta sonrası Mor'un ötesi olmayı başarmak!