kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 18 Şubat 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
NAZLI ILICAK

Spor ve siyaset

BAŞBAKAN, sürekli "Medyanın menfaatlerinin zedelendiği, partisine yönelik muhalefetin temelinde bunun yattığı" imasını yapıyor. Böyle bir tavır doğru değil. Çünkü, AK Parti hükûmetinin "yandaş medyaya" veya "yakın işadamına" büyük imkânlar sağladığı iddiaları da var. Kısacası, kimi doğru kimi yanlış karşılıklı söylentiler, belgelenmeden, havada uçuşuyor.
Mesela, Federasyon seçimine siyaset karıştı mı? Ben spordan anlamam ama, siyasi ilişkilerin bunda etkili olduğu sürekli tekrarlanıyor. Federasyonun delege yapısı değiştirilip, belediyeye ait spor kulüpleri Federasyon Başkanı seçiminde ağırlık kazanınca, üstelik büyük kulüplerin iktidar ile menfaat ilişkilerinin varlığı da bilinince, Hasan Doğan "banko" başkan haline gelmişti.
Baktım Doğan'ın liyakati tartışılmıyor; eleştiriler, başbakana yakınlığı noktasında odaklanıyor. Çünkü federasyonlar bağımsız, siyaset dışı özerk kuruluşlar olmalı.
Ya Hasan Doğan'a kızan taraftar, Tayip Erdoğan'dan da soğursa? AK Parti'nin, 2004'te Trabzon Belediye Başkanlığı'nı kaybetmesinde Tayyip Erdoğan'ın " Neden Fenerbahçe'ye ceza veriyorsunuz, niçin onun sahasını kapatıyorsunuz; kavgayı Trabzonspor çıkarttı" demesinin rolü olduğu bile ifade edilmedi mi? Spor ile siyasetin iç içe girmesi, Erdoğan'ı birdenbire tartışmaların içine çekebilir. Hakem şike yaptı, hatta sadece seyirciyi kızdıracak yanlış bir karar verdi diyelim; Hasan Doğan'ı suçlayanlar bir bakarsınız, başbakana yönelmiş.
D-Smart/Digiturk çekişmesinde de Federasyon önemli bir rol oynayacak. Digital platformlar, ancak lig maçlarını satın alabilirse, hayatiyetini sürdürebiliyor. D-Smart, önünü görmek için ihalenin erken, mesela 2008'de yapılmasını istiyor. Kazanırsa farklı seyircilere hitap eden yayınlarla platformu zenginleştirecek. Haluk Ulusoy'un, Doğan Grubu'nun görüşlerine yakın olduğu ifade ediliyordu. Seçime siyaset karışınca, insan ister istemez bu yöndeki umutlar çöktü mü diye de düşünebiliyor? Yoksa "rejim elden gidiyor" diyenler açısından, elden giden lig maçları mı?
Elbette ilgisi yok ama, spor siyasetle birlikte anılınca insanın aklına her türlü ihtimal geliyor. Bu arada Hasan Doğan'a yeni görevinde başarılar dileriz.