kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 18 Şubat 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
OKUR TEMSİLCİSİ
Okur Temsilcisi

Baykal ve Davutpaşa

BELKİ hepsini topluca değil, ama hataların önem taşıyanlarını bekletmeden, süratle düzeltmek bu gazetenin (henüz) yazılı olmayan kuralı. Muhabirler, editörler, servis şefleri ve köşe yazarları için aynı ölçüde geçerli olan bir sorumluluk bu.
Bu nedenle, eğer gecikme olursa, önemli hataları bu köşede düzeltiyorum.
İstanbul'un Davutpaşa semtinde çok katlı bir işyerinde meydana gelen ve 20'den fazla insanın ölümüne yol açan patlama, Türkiye'nin gündemini sarsmıştı.
Patlama ardından çok sayıda haber, röportaj ve yorum yapıldı.
Bunlardan biri de SABAH köşe yazarı Hıncal Uluç'a aitti.
Uluç, 5 Şubat tarihli yazısının bir bölümünü CHP lideri Deniz Baykal'a ayırmıştı. O bölüm şöyleydi:
"İktidardakiler yok da muhalefettekiler var mı?.
Örtülü AKP ve onun liderlik özürlü başkanı Devlet Bahçeli'den bir şey beklemedim. Ama Ana Muhalefet Lideri Deniz Baykal nerde peki?..
Niye anında çıkmadı patlama yerinde ortaya..
Onun da umurunda değil millet.. O da sıkmabaşı başka tarafından tutmuş.. Ne İstanbul umurunda, ne insanlar.."
CHP iletişim koordinatörü Baki Özilhan'dan 11 Şubat tarihinde bir şikayet aldım.
Özilhan bu yorumla ilgili açıklamasının 6 gün boyunca Uluç'un köşesinde yer almamasından muzdaripti. Özilhan'ın Uluç'a gönderdiği notun Baykal'a eleştiri içeren kısmıyla ilgili açıklamayı aktarıyorum:
"...ne yazık ki bu cümleleriniz gerçeği yansıtmıyor. Genel Başkan Baykal, 2 Şubat Cumartesi günü bazı CHP'li yöneticiler, milletvekilleri, belediye başkanlarıyla birlikte Davutpaşa'daki patlama yerindeydi. (Oradaki) incelemeleri, açıklamaları, sorulara verdiği yanıtlar başta TRT ve haber kanalları olmak üzere aynı gün birçok televizyon kanalında kamuoyuna duyuruldu. Olay yerindeki inceleme ve açıklamalarını AA, ANKA, DHA, CHA, İHA abonelerine duyurdu."
Özilhan, ayrıca, 3 Şubat tarihli 8 gazetenin başlıklarından da örnekler vermiş.
Gecikmeli de olsa bu düzeltmeyi kayda geçmiş oluyoruz.
Bu vesileyle bir hatırlatma notu:
Sık olmasa da, şu veya bu köşe yazarının net maddi hata düzeltmelerini kaale almadığı yönünde şikâyetler zaman zaman bu köşeye ulaşıyor. Herkes hata yapabilir, bu doğal. Ama hatayı acilen düzeltmek okura karşı sorumluluk, ona güven aşılamak açısından son derece önemlidir .