kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 18 Şubat 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Günaydın 
AYŞE TÜTER

Pirinçli börek

Pirinci unlu suyu gidinceye kadar yıkayın, suyu ilave edip kısık ateşte 10 dakika pişirin. Isıtılmış dört çorba kaşığı yağda soğanları sararıncaya kadar karıştırarak soteleyin. Kıymayı ilave edip, karıştırarak beş dakika daha soteleyin. Pirinç, maydanoz, yumurtanın beyazı, tuz ve karabiberi katıp harmanlayın. Yufkayı yayın, üzerine yağ gezdirip ikinci yufkayı yayın. Yufkaları yağlanmış 30 cm. çapındaki fırın tepsisine hafif buruşturarak yerleştirin. Üzerine hazırladığınız harcı yayın. Kalan iki yufkanın aralarını da yağlayıp, buruşturarak harcın üzerine yerleştirin. Bir çorba kaşığı yağ ile yumurta sarısını çırpıp, yufkanın üzerine sürün. Kızarıncaya kadar pişirin. Dilimleyerek servis yapın.

MALZEMELER

*
1 paket hindi kıyma

* 100 gr. pirinç

* 250 mililitre su

* 4 yufka

* 100 mililitre zeytinyağı

* 1 adet orta boy soğan (ince çintilmiş)

* 1/2 demet maydanoz (ince kıyılmış)

* Tuz, karabiber (arzu edilen miktarda)

* 1 yumurta