kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 18 Şubat 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Günaydın 
AYŞE ÖZYILMAZEL

'Deli' ödülle döner mi?

Bu şarkı Mor ve Ötesi'nin en iyi şarkılarından biri! Bu şarkı 2008'in hiti! Ama bu şarkı Eurovision'da birinciliği kapamayacak besbelli. Efendim; malumunuz 2008 Eurovision temsilcimiz (Kurbanımız mı desek?) Mor ve Ötesi, nihayet şarkısı 'Deli'yi cümle aleme dinletti. Biz de tam yerinde olaya kaynamak için cuma akşamı Tepebaşı'ndaki TRT stüdyolarına koştuk! Fikrim sabit. Hâlâ Mor ve Ötesi'ni Eurovision sahnesine konduramıyorum. "Şirket mirket anlamam" diyen bir grubun neden, niçin "Eurovision falan anlamam" demediğini anlayamıyorum. Neyse, madem olan oldu bir kere sevdiğimiz grubu destekleyelim değil mi?

"SAPIK BİR KLİP OLACAK"
Kargo ekibi, Aslı ve 'Deli'nin klibini çekecek yönetmen Ezel Akay tanıtımda ilk gözüme çarpan isimler. Hemen Ezel Akay'ın yanına gidiyorum. Kendisi bu konuda konuşmak istemese de bir iki cümle alıyorum ağzından... "Nasıl bir klip çekmeyi düşünüyorsunuz?" Gülerek "Sapık bir klip olacak" diyor. Herhalde benimle dalga geçiyor..."Anlamadım, sapık mı? Nasıl yani?" Şu cevabı veriyor Akay: Mor ve Ötesi'ni Eurovision'a seçmek nasıl sapıklıksa, benim klibim de öyle sapık olacak... Klibin etnik kokulu olmasını istiyor Ezel Akay ve Türk dünyasıyla rock dünyasını birleştireceğini söylüyor. "Ama şimdilik bu kadar bilgi yeter" buyuruyor. Bize de merakla klibi beklemek düşüyor. Davetliler stüdyoya alınıyor. Sunucumuz bugüne kadar Eurovision'a katılmış şarkıları hatırlatıyor. Tabii sunucu olarak gönül Bülent Özveren'i arıyor. Ve şarkı görücüye çıkıyor. Müthiş! Çok iyi, tam da Mor ve Ötesi'ne yakışacak bir şarkı 'Deli'. Hemen dilime dolanıyor, damarlarımda dolaşıyor. Buraya kadar süper! Mor ve Ötesi alnının akıyla geceden çıkıyor.

GÖNÜLLERİN ŞAMPİYONU

Peki Eurovision'da 'Deli' iş yapar mı? diye sorarsanız, cevabım net: Umutsuzum. 1. Şarkı Türkçe! Baştan 1-0 mağlup başlıyoruz yani. 2. Son yıllarda Eurovision'da dekoltesi bol güzel kadınlar, acayip şovlar, çakkıdı çakkıdı şarkılar ya da Lordi gibi uçuk gruplar iş yapıyor. SMS'i toplayan kazanıyor. Kim bilir belki şarkının sağlamlığı, Harun'un sahne karizması başarı getirebilir. Ve fakat gerçekçi olmak gerekir! Hiç kuşkusuz Mor ve Ötesi kendilerine yakışan bir şarkı yaptılar ama artık saçmalığa dönmüş bu yarışmada başarılı olabileceklerini zannetmiyorum. Yine de Mor ve Ötesi'ni 'Deli' için tebrik ediyorum. İyi bir dereceyle dönseler de, dönemeseler de onlar her zaman gönüllerimizin şampiyonu. Ne diyelim, Allah kurtarsın!