kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 18 Şubat 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Günaydın 
AYŞE TÜTER

Patlıcan sarma

Patlıcanları uzunlamasına mümkün olduğunca ince dilimleyin. Yağsız tavaya her seferinde bir çay kaşığı tereyağı ilave edin ve patlıcanların her iki yüzünü hafifçe kızartın. Patlıcan dilimlerinin uçlarına köfte ve peynir yerleştirin, rulo şeklinde sarıp, fırın tepsisine yerleştirin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında peynirler hafif eriyinceye kadar yaklaşık 15 dakika ısıtın. Kalan tereyağını ısıtın, domates, sarmısak, tuz, karabiber ve bir sap keki ilave edip, karıştırarak 4-5 dakika pişirin ve tabaklara paylaştırın. Domates sosunun üzerine köfteleri yerleştirin, kekik serperek servis yapın.

MALZEMELER

*
1 paket hazır İnegöl köfte

* 4 adet kemer patlıcan

* 3 çorba kaşığı tereyağı

* 150 gr. kaşar peyniri (ince ve köfte ebatlarında dilimlenmiş)

* 400 gr. domates (rendelenmiş)

* 1 diş sarmısak

* Tuz, karabiber (arzu edilen miktarda)

* 4 sap kekik (taze)