kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 18 Şubat 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Günaydın 
BELGİN ÇOBAN
kitap

Everest Roman Yarışması

Gizli romancılara duyurulur! Bu yıl üçüncüsü düzenlenen 'Everest Yayınları İlk Roman Yarışması' için başvuruları kaçırmayın! Son katılım tarihi 30 Mayıs.... Yarışmanın sonucu eylülde açıklanacak ve ödül alan roman ekim ayı içinde yayımlanacak. Bu arada ödül de, romanın ilk baskısının telifi olan 3 bin YTL. Ödül alacak romanı seçmek için bir araya gelecek isimler şöyle: Latife Tekin, Semih Gümüş, Oya Baydar, Hasan Ali Toptaş ve Cemil Kavukçu... Katılım koşullarına da değinelim:

* Katılımcının daha önce edebi hiçbir türde kitabı yayımlanmamış olmalı.

* Yarışmaya gönderilecek roman dosyaları bilgisayarda yazılmış, A4 boyutunda dosya kağıdına 12 puntoyla 6 nüsha çoğaltılmış olmalı.

* Her nüshaya, romanın CD veya disket kopyası eklenmelidir.

* Yarışmaya katılmak isteyenler, dosyalarıyla beraber kısa yaşam öykülerini, posta ve e-posta adreslerini, telefon numaralarını içeren bilgileri vermelidir.

ADRES: Everest Yayınları, Ticarethane Sok. No: 53 Cağaloğlu-İstanbul (APS, kargo veya kurye ile gönderi yapın.)
Bu arada geçen yıl bu yarışmayı kazanan Tarkan Barlas'ın ikinci kitabı 'Huzursuz Ruhlar' da çıktı. Hakikaten tuhaf öyküler yazmış Barlas. Tikleri, takıntıları, huzursuzluğu olan öyküler bunlar. Mesela 'Nerelerdesin?' isimli öykünün şu kadarcığını yazsam anlayacaksınız...
"Nerelerde miyim? Şurda burdayım. Evde, yatağımda, yorgan altında, işte, bilgisayar başında, gözaltında... Evdeyken kulaklarım kapalı, işteyken açık; her sese açık, herkese açık, ota boka açık... Evdeyken gözlerim yarı kapalı, işteyken yarı açık... Evde ikili kanepedeyim, işte ikili masadayım. İki kişi bir masada. Bir kişiye yarım masa. Herkes yarım, herkes tek kollu. Bedenler belden yukarı. Masanın altı toz içinde..."