kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 16 Şubat 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Günaydın 
ELVAN DEMİRKAN

Ünlülerin yaşadıkları çöküşten kim sorumlu?

Rehabilitasyon Hollywood'da hiç bu kadar 'in' olmamıştı. Alkol ve uyuşturucu tedavi merkezleri Britney Spears ve Lindsay Lohan gibi ünlülerin neredeyse ikinci adresi. Geçtiğimiz pazar gecesi İngiliz şarkıcı Amy Winehouse da, 'Rehab' adlı albümüyle 5 Grammy ödülü kazandı. Ancak rehabilitasyondan yeni çıktığı ve Amerika vizesi alamadığı için ödül törenine şahsen katılamadı. Bu hafta ise ünlü oyuncular Eva Mendes ve Kristen Dunst'ın da 'rehab' (rehabilitasyon) ünlüleri arasına katıldıklarını öğrendik. Duygusal çöküntü yaşayan ünlüler, şöhretin getirdiği sahte güce ve imaja kendilerini kaptırıyor. Bu ünlülerin bir diğer ortak yönü hepsinin yardıma ihtiyaçlarının olması. Üstelik bu, rehabilitasyon veya detoks merkezlerinde birkaç haftalık alkol ve uyuşturucu tedavisi görmenin çok ötesinde bir yardım...

KENDİ SEÇİMLERİ
Belki de her zaman projektör ışığı altında olmaya hevesliler. Psikolojik olarak hepimizden farklılar. İçlerindeki o hırslı, gösterişçi yönleriyle ve de dibe vurmalarına sebep olan şeylerle yüzleşmek zorundalar... Ünlüler, dünyanın gözü önündeki bu üzücü çöküşlerinden genelde medyayı sorumlu tutuyor ve özel hayatlarının istila edildiğinden şikayet ediyorlar.

MASKELER KALKTI
Ancak yaşadıkları hayatı kendileri seçiyorlar. Şöhret ve başarı ile çok çabuk gelen gece hayatı ve partilerle dolu yaşam tarzının kaçınılmaz sonucunu önceden değerlendiremiyorlar. Aslında bu ilgi şöhretin bedeli değil mi? İyi şeyler yaptığında ya da ilgi için ters takla attığında haberin yapılacak! Uyuşturucu kullanıyorsan, gizli işlerin içindeysen, yanlış insanlarla berabersen ya da etik değilsen, enselendiğinde sinirleneceksin. Aslında dijital teknoloji ve internet medyasına kadar ünlüler, photoshop'lu resimleri ve ödül törenlerinde 'kırmızı halı'daki yürüyüşleri ile görünmek istedikleri şekilde karşımızdalardı. Bunalımlı hayatlarını rahatça maskeleyebiliyorlardı. Şimdi ise gerçek hayatlarını her halleri ile anında görme imkanına sahibiz. Yani sıradan insanlarla, ünlüleri ayıran duvar artık yıkıldı. Ünlülerin skandallarını ulaşılır hale getiren milyar dolarlık bir endüstri çıktı ortaya.

BRITNEY'Yİ ANNESİ YAKTI
Web sitesi TMZ'ye günde 4 milyon hit alan dedikodu blog'cusu Perez Hilton, şarkıcı Britney Spears'ın takip edilen ünlüler arasında başı çektiğini ve milyar dolarlık bu yeni endüstrinin yüzde 20'sini kapsadığını söylüyor. Rolling Stone dergisi bu hafta Britney trajedisini kapağına taşımış. Onun, dünyanın en popüler ve sevimli popçularından biriyken, fonksiyonunu ve akli dengesini yitirmiş duruma gelişini anlatıyor. Yazıyı okuyunca Britney'nin bu üzücü çöküşünde annesinin rolünü daha iyi öğrendim. Üç yaşından beri kızını güzellik ve şarkı yarışmalarına girmeye zorluyor, meşhur yapabilmek için her yolu deniyormuş... 16 yaşındaki diğer kızı Jamie Lynn hamile kalınca kızının hamile resimlerini bir milyon dolara OK dergisine satan bir anne düşünebiliyor musunuz? Çocuklarının en şansız durumlarını bile medyaya teşhir ederek para kazanmaya ve gündemde kalmaya çalışan bir anne... Kızı şimdi o ilginin bedelini, maalesef son derece ağır bir şekilde ödüyor. Britney Spears bugün yalnız, küstah, bunalımlı, paronoyak ve annesi de dahil etrafındaki hiç kimseye güveni, inancı kalmamış bir genç kadın. Onu en çok seven grup ise; gittiği her yerde peşine takılan 100 kişilik bir paparazzi ordusu...

YERİMİZİ BİLMİYORUZ
Ünlülerin özel hayatlarına medyanın çok karıştığından bahsederken, kusur bulmaya meraklı toplumu da unutmayalım. Çoğumuz 'yerimizi bilmenin' ne demek olduğunu çoktan unuttuk. Medya aracılığı ile bir insanın dibe vurmasının nasıl bir şey olduğunu kendimiz tecrübe etmeden izleme heyecanını yaşıyoruz. Britney Spears ve benzerleri de bu yüzden sürekli çöküntüye uğraşmış şekilde karşımızdalar.