kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 16 Şubat 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Şeytan Duymadan Önce

Haftanın diğer filmlerinden...

Kaya GENÇ
* Şeytan Duymadan Önce için Village Voice'dan J. Hoberman diyor ki: "Bu film Sidney Lumet'in dönüş filmi değil, yeniden diriliş filmi. Kendisine Yaşam Boyu Başarı Oscar'ının takdim edilmesinden üç sene sonra, 83 yaşındaki yönetmenimiz, en az 20 yıldır yaptığı en kuvvetli film olan bu vahşi aile melodramıyla karşımıza çıkıyor."

* Los Angeles Times gazetesi yazarı Carina Chocano, 21 Aralık 2007 tarihli köşesinde Not: Seni Seviyorum filmini yazdı. Eleştirinin son paragrafını alıntılıyoruz: "Bu tür bir filmin inandırıcı karakterlere ve mantıklı durumlara ihtiyacı var. Bu iki faktör de filmde bulunmuyor. Filmin odağının nerede olduğunu bilsek ve anlatım daha ekonomik olsa da çok iyi olurdu. Mutsuz emlakçı Holly hayatta istediği şeyin ne olduğunu en sonunda keşfettiğinde ben çoktan kendi hayatıma devam etmeye hazır hale gelmiştim."

* The World Socialist Web Site'dan Sandy English, kasım ayında Birleşik Devletler'de gösterime giren Örtülü Gerçek hakkında diyor ki: "Brian De Palma'nın yeni filmi, Irak'ta neredeyse beş yıldır süren Amerikan işgalinin sanatçılar tarafından anlatılma biçimlerinde yeni bir adım anlamına geliyor. 'Redacted', kurgulanmış anlamına geliyor ve burada aslında sansür ima ediliyor. Dressed to Kill, Scarface ve The Untouchables'ın yönetmeni De Palma, bu kelimeyi, resmi medya kuruluşlarının hükümetle işbirliği yaparak Amerika'nın Irak'ı işgali hakkındaki bilgilerin neredeyse hepsini, özellikle de Amerikan askerleri ve Iraklı sivillerin hayatları ve ölümleri hakkındaki bilgileri çarpıttığını, sterilize hale getirdiğini söylemek için kullanmış."

* Taze Gelin Şaşkın Damat'ta başrol oynayan Jason Biggs'in dublörünün adı Vince Cupone. 35 yaşında olan ve tehlikeyi seven bir kişiliğe sahip Cupone, 1989'dan beri dublörlük işinde. Şu film ve dizilerden kaç tanesini gördünüz? K-PAX, Angels in America, The School of Rock, Spider-Man 2, Law & Order, Inside Man, The Sopranos, Without a Trace, Dirty Sexy Money, I Am Legend... Cupone, bu yapımlarda dublör olarak çalıştı, kahramanlar en tehlikeli sahnelerde çatılardan atlayabilsin, taklalar atıp uçan tekmelerle düşmanlarını haklayabilsin diye canını dişine taktı. Ancak maalesef dünya onu değil, sadece dublörlüğünü yaptığı büyük yıldızları tanıyor.
Haberin fotoğrafları