kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 16 Şubat 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Vince Cupone

Sinefiller için...

Kaya GENÇ
* Amerikalı eleştirmen Roger Ebert'a göre Sweeney Todd: Fleet Sokağının Şeytan Berberi: "Tim Burton'ın en sevdiği öğeleri bir araya getiriyor. Fantastik, tuhaf, dile getirilemez ve romantik olan şeyler bu filmde bir arada. Edward Makaseller'den bu yana birlikte çalıştığı Johnny Depp ise Burton için mükemmel bir enstürman işlevi görmüş."

* Rolling Stone'dan Peter Travers, Canavar için şöyle yazmış: "Fanatik veletleri heyecana sürükleyen muamma sona erdiğine göre, Canavar'ı artık olduğu gibi görebiliriz. Karşımızda ilhamı başka yerden alınmış, uyduruk bir senaryoya sahip, oyuncuların amatörce performasnslar sergilediği ve tüm bunların çok cesurca bir fikre hizmet ettiği bir film var. Bu fikir de şu: Bir korku filminin belki, küçük bir ihtimal olsa da, bir ruhu olabilir. Ancak anlaşılıyor ki, Canavar'ın güzel yanları hep tekniğine ilişkin, ama bir yandan da, lanet olsun ya, bu malzemeden ne kadar enfes bir film çıkarabilirlerdi..."

* Kan Dökülecek, San Francisco Chronicle gazetesinden Mick LaSalle'a göre: "Sinema sanatını önemseyen herkesin eninde sonunda görmesi gereken ve hakkında bir karara varması şart olan bir film. Bunu söylemek de kendi içinde zaten filmi tavsiye etmek anlamına geliyor. Filmi hem yazan hem de yöneten Paul Thomas Anderson seyircilerinin beklentilerine meydan okuyor, beklenmedik, tuhaf seçiler yapıyor (bazen sırf yapmış olmak için). Kendisi, kurduğu dev hayale yaraşır güzellikte bir film çekmeyi, neredeyse başarmış..."