kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 15 Şubat 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Doğu Anadolu'da 136 köy yolu kapalı

Yeni Haber
Doğu Anadolu Bölgesi'ndeki 6 ilde 136 köy yolunda ulaşım sağlanamıyor. Bölgede gece en düşük hava sıcaklığı sıfırın altında 18 derece ile Erzurum ve Kars'ta ölçüldü.

İl Özel İdareleri genel sekreterliklerinden alınan bilgiye göre, Tunceli'de 8, Muş'ta 7, Erzurum'da 38, Iğdır'da 43, Kars'ta 15 ve Bingöl'de 25 olmak üzere, bölgedeki 6 ilde 136 köy yolunda ulaşım sağlanamıyor.

Yetkililer, kapalı köy yollarının ulaşıma açılması için çalışmaların aralıksız sürdüğünü bildirdiler. Meteoroloji Bölge Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, Sibirya üzerinden gelen yüksek basınç sisteminin etkisi altında olan Doğu Anadolu Bölgesi'nde gece en düşük hava sıcaklığı, eksi 18 dereceyle Kars ve Erzurum'da ölçüldü.

Bölgedeki diğer illerde ise en düşük hava sıcaklıkları, Ağrı ve Erzincan'da eksi 11, Iğdır'da eksi 5, Ardahan'da ise eksi 17 derece olarak kaydedildi.

Yetkililer, bölge genelinde hafta sonu kar yağışının etkili olacağını belirterek, hafta başından itibaren kar yağışının durmasıyla birlikte, sıcaklıklarda düşüş yaşanacağının tahmin edildiğini bildirdi.

RİZE'DE 32 KÖY YOLU KAPALI

Rize'de etkili olan kar yağışı nedeniyle il merkezinde 10, Çayeli'nde 7, Güneysu'da 3, Fındıklı'da 6, İkizdere'de 3, Kalkandere'de 3 olmak üzere 32 köy yolu ulaşıma kapalı bulunuyor.

Köylere Hizmet Götürme Birliğine bağlı 16 ekip, 20 iş makinesiyle 515 kilometre kapalı köy yolunu açmak için çalışmalarını sürdürüyor.