kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 15 Şubat 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Dünyaevine kitap okuyarak giriyorlar

Yeni Haber
Adıyaman'da evlenen çiftlerin nikâh törenlerinde gelin, damat ve davetliler 5 dakika kitap okuyor.

Cumhurbaşkanlığının 'Türkiye okuyor' ve Milli Eğitim Müdürlünün '5 dakikanı bana ayır' adlı kitap okuma kampanyasına gelin ve damatlar da katıldı. Toplumun her kesimine kitap okuma alışkanlığının kazandırılması için değişik yöntemlere başvuran eğitim camiası ilginç bir uygulama başlatarak, gelin ve damatları da bu kampanyaya dâhil etti.

Nikâh töreni esnasında gelin, damat ve davetlilere kitap dağıtarak nikâh arasında kitap okuma molası verildi. Milli Eğitim Müdürü Abdulgaffur Büyükfırat'ın nikâh şahitliğini yaptığı törende, gelin, damat ve davetliler kitap okudu.

Belediye Nikâh salonunda Canan Betül Sarı ile Mehmet Kenan Yapıcı'nın nikâh törenlerinde uygulama ilk kez gerçekleştirildi. Gelin Canan Betül Sarı'nın nikâh şahitliğini Milli Eğitim Müdürü Abdulgafur Büyükfırat, Damat Mehmet Kenan Yapıcı'nın şahitliğini ise Bayındırlık ve İskân Müdürü Hikmet Kaya yaptı. Nikâh defterine imzaların atılmasının ardından Abdulgafur Büyükfırat, evlilik cüzdanını geline verdi. Nikâh töreninde kitapların dağıtılmasının ardından salondaki herkes 5 dakika kitap okudu.

Milli Eğitim Müdürü Abdulgafur Büyükfırat, '5 dakikanı bana ayır' ve 'Türkiye okuyor' kampanyasında bundan sonra evlenen çiftlere kitap hediye edeceklerini söyledi. '5 dakikanı bana ayır' kampanyasının Türkiye'de en ilgi gören bir kampanya olduğunu söyleyen Büyükfırat, "Kampanyamız tüm Türkiye'ye örnek olmuştur Bugüne kadar 92 bin öğrencimiz 220 bin kitap okudu. Bu hedefimizin çok çok üstünde bir rakamdır. Burada Türkiye'de bir ilki gerçekleştiriyoruz." şeklinde konuştu.

(CİHAN)