kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 15 Şubat 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

İstanbul valiliğinden ''soğuk ve kar'' uyarısı

Yeni Haber
İstanbul'u bu akşamdan itibaren etkisi altına alması beklenen soğuk ve yağışlı hava dolayısıyla vatandaşlara uyarılarda bulunuldu.

İstanbul Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğünden alınan meteorolojik uyarı raporuna göre, yurdun, bugünden itibaren Karadeniz üzerinden gelen soğuk ve yağışlı havanın etkisine girdiği belirtildi.

Açıklamada, yağışların, yarın aralıklı kar şeklinde, rüzgarın akşam saatlerinden itibaren poyraz yönünden kuvvetli esmesi, 17 Şubat Pazar günü kar yağışının etkili olması, rüzgarın ise poyrazdan kuvvetli ve kısa süreli fırtına şeklinde esmesi, 18 Şubat Pazartesi günü sabah saatlerinde de Anadolu Yakasında aralıklı kar yağışının beklendiği ifade edildi.

17 Şubat Pazar günü gece saatlerinden itibaren görülebilecek don ve buzlanmanın, 18 Şubat Pazartesi günü sabah saatlerinde de etkili olacağının tahmin edildiği vurgulandı.

Yağışların olumsuz etkilerine karşı ilgili kamu kurum ve kuruluşlarının gerekli tedbirleri almaları konusunda uyarıldığı belirtilen açıklamada, İl Afet Yönetim Merkezinin, bu kurum ve kuruluşların temsilcilerinin de katılımıyla, elverişsiz hava koşulları etkisini yitirinceye kadar 24 saat esasına göre görev yapacağı kaydedildi.

Açıklamada, vatandaşlardan, zorunlu olmadıkça özel araçlarıyla trafiğe çıkmamaları, toplu taşıma araçlarını tercih etmeleri, özel araçlarıyla trafiğe çıkanların ise araçlarında zincir, takoz ve çekme halatı bulundurmaları istendi.

Vatandaşlar, kural dışı ve trafik seyrini tehlikeye atıcı davranışlardan kaçınmaları, trafik işaret ve işaretçilerine uymaları, trafikte seyir halinde iken yollarda meydana gelebilecek don ve buzlanmaya karşı dikkatli olmaları, emniyet şeridini kullanmamaları ve ani ısı değişimi karşısında sağlık açısından dikkatli olmaları konusunda da uyarıldı.

Açıklamada, poyraz fırtınasının etkili olacağı günlerde amatör denizcilerin ve küçük teknelerin denize açılmamaları, Marmara ve Karadeniz'e açılacak gemiler ile balıkçı teknelerinin gerekli önlemleri almalarının, vatandaşların can ve mal emniyetleri açısından büyük önem arz ettiği de vurgulandı.

TELEFON NUMARALARI

Açıklamada, ihtiyaç duyulması halinde vatandaşların arayabilecekleri telefon numaraları da şöyle sıralandı:

Elektrik kesintisi ve arızaları için: 186
Su kesintileri ve arızaları için: 185
Doğal gaz arızaları için: 187
İlk yardım ve sağlık hizmetleri için: 112
İtfaiye hizmetleri için: 110
Trafik, Emniyet ve Asayiş Hizmetleri için;
Polis: 155
Jandarma: 156
Karayolları Hizmetleri: 159
İstanbul Valiliği İl Afet Yönetim Merkezi: 0212 455 56 00
Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi: 0212 444 25 66.