kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 15 Şubat 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

İzinsiz gösterinin acı sonucu

Yeni Haber
Şırnak'ın Cizre ilçesi Kaymakamı Gökhan Azcan, izinsiz gösteriler sırasında bir çocuğun hayatını kaybettiğini bildirdi.

Sınırötesi operasyonlarla ağır darbe yiyen terör örgütü PKK, izinsiz gösterilerde çocukları teröre alet ediyor.

Kaymakam Gökhan Azcan yaptığı açıklamada, ''Gösteriler sırasında bir çocuk hayatını kaybetti. Çocuğun başında eziklik var.Ancak, nasıl öldüğü kesin olarak bilinmiyor. Olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor'' dedi.

Edinilen bilgiye göre, terör örgütü elebaşının yakalanış gününde Nur Mahallesinde bir grup gösterici, Cizre-İdil karayolunu trafiğe kapattı.
Polisin dağılmaları yönünde yaptığı uyarılara taşla karşılık veren gruba biber gazı ile müdahale edildi.Olaylar sırasında yaralanan Yahya Menekşe adlı 12 yaşlarındaki çocuk Cizre Devlet Hastanesine kaldırıldı. Menekşe müdahalelere rağmen hayatını kaybetti.

Öte yandan, Mersin'de, çeşitli mahallelerde, izinsiz gösteri yapmak isteyen gruplara polis müdahale etti.Bazı sokaklarda lastik yakarak izinsiz gösteri yapmak isteyen, çoğunluğunu çocukların oluşturduğu belirtilen gruplara Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü ekipleri, panzerler eşliğinde müdahale etti. İzinsiz gösteri yapan gruptakilerden 5 kişinin gözaltına alındığını bildirildi.Batman'da da izinsiz gösteri yapan 28 kişinin gözaltına alındığı bildirildi.

SİİRT VALİSİ ŞENTÜRK

Bu arada, Siirt Valisi Necati Şentürk makamında yaptığı açıklamada, Siirt'te herhangi bir gerginliğin yaşanmadığını söyledi.

Vali Şentürk, güvenlik güçlerinin gerekli önlemleri aldığını, ancak Siirt'te her zaman olduğu gibi sağduyunun hakim olduğunu belirtti.
Siirt'te hiçbir esnafın kepenk kapatma eylemine destek vermediğini kaydeden Şentürk, şöyle dedi:''İl genelinde en ufak bir gerginlik dahi yaşanmadı. Siirt'te huzur mükemmel. Hatta dün akşam saatlerinde varoşlar dahil olmak üzere bütün kenti dolaştım ve bazı yoksul vatandaşların evlerini ziyaret ettim. Görev başındaki polis memurları ile görüştüm. Hiçbir esnafımız kepek kapatma eylemine katılmadı. Sabahın ilk saatlerinden itibaren bütün esnafımız işlerinin başındaydı. Sağduyulu halkımıza teşekkür ediyorum.

EYLEM HAZIRLIĞINDA YAKALANDILAR


PKK terör örgütü lideri Abdullah Öcalan'nın yakalanarak Türkiye'ye getirilmesinin yıldönümünde ses getirecek eylem yapma hazırlığında olan ve İstanbul'daki bazı araç kundaklama olaylarına karıştıkları belirlenen 2'si çocuk 7 kişi yakalandı. Yakalanan zanlıların emniyetteki sorguları devam ediyor.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü İstihbarat ve Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından İstanbul'da gerçekleştirilen operasyonlarda, 7 kişi yakalanarak gözaltına alındı. Edinilen bilgilere göre terör ekipleri, Öcalan'ın yakalanmasının yıldönümü olan 15 Şubat tarihinde eylemler gerçekleştireceği ihtimalini değerlendirerek operasyonlarına hız verdi.

Terör yandaşlarının Bağcılar, Ümraniye ve Sultanbeyli'deörgüt evlerinde bulunduklarını belirleyen polis, operasyon kararı aldı. Yapılan çalışma sonunda İstanbul'da bazı araç kundaklama olaylarını gerçekleştirdikleri ve sansasyonel eylem hazırlığı yaptıkları tespit edilen 7 terör yandaşı yakalandı. Araç kundaklama olaylarının gerçekleştiği bölgelerdeki MOBESE görüntülerini de inceleyen terör ekipleri, olaylara karışan zanlıları tespit etme imkanı buldu. Gözaltına alınan terör yandaşlarının İstanbul'un bazı bölgelerinde düzenlenen korsan gösterilere katıldıkları ve PKK terör örgütü lehine slogan attıkları tespit edildi.

Zanlılar, İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne getirilerek sorguya alındı. Zanlıların olaylarda kullandıkları suç unsurları ile ilgili araştırmanın devam ettiği ve gözaltı sayısının artabileceği kaydedildi.

ŞANLIURFA VE DİYARBAKIR'DA İZİNSİZ GÖSTERİ: 25 GÖZALTI


Şanlıurfa ve Diyarbakır'da izinsiz gösteri yapan 25 kişi gözaltına alındı.Alınan bilgiye göre, terör örgütü elebaşının yakalanışı nedeniyle Diyarbakır'da yürüyüş yapmak isteyen gruplardan 20 kişi gözaltına alındı.

Bağlar ve Kayapınar beldeleri, Şehitlik ve Melikahmet semtlerinde toplanan gruplar izinsiz gösteri yapmak istedi. Güvenlik güçlerinin uyarılarına rağmen dağılmayan ve terör örgütü PKK lehine slogan atarak, grupları yönlendirmeye çalışan 20 kişi gözaltına alındı.Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde ise ''kepenk kapatma eylemi'' yapılması yönündeki çağrılar amacına ulaşmadı.

Suruç Kaymakamı Muhittin Pamuk ile İl Emniyet Müdürlüğü yetkilileri, ilçe esnafını ziyaret ederek sorunlarını dinledi ve eyleme katılmadıkları için teşekkür etti.

Bu arada, DTP İlçe Binası önünde toplanan çoğunluğu kadın ve çocuklardan oluşan bir grup, terör örgütü elebaşı lehine slogan atarak, Atatürk Meydanı'na yürüdü.Ellerinde çeşitli dövizler taşıyan gruptakiler, basın açıklamasının ardından dağıldı.İlçede yoğun güvenlik önlemleri alan polis ekipleri, basın açıklamasının ardından eylemin kamera görüntülerini inceledikten sonra, terör örgütü ve elebaşı lehinde slogan atıp ve pankart taşıyan 4 kişiyi gözaltına aldı.

Öte yandan, Şanlıurfa merkez ve Viranşehir ilçesinde de terör örgütü destekçisi bazı gruplar, basın açıklaması yaptı. Şanlıurfa merkezde, terör örgütü yanlısı grubun basın açıklamasının ardından 1 kişi gözaltına alındı.Batman'da ise yürüyüş yapmak isteyen bir grup ile polis arasında gerginlik yaşandı.

Polisin uyarılarına rağmen terör örgütü ve elebaşısı lehine slogan atan grup, çevrede güvenlik önlemi alan polislere taşla saldırdı. Polis,
göstericilere müdahale ederken, yola çöp bidonlarından kurulan barikatlar polis panzerleriyle kaldırıldı, göstericiler ara sokaklara dağıldı.

BATMAN'DA OLAYLAR

Bölücü örgüt elebaşısı bebek katili Abdullah Öcalan'ın Kenya'dan Türkiye'ye getirilişinin yıl dönümünde Batman'da olaylar çıktı. Çok sayıda gösterici, güvenlik güçleri tarafından gözaltına alındı.

Sabahın erken saatlerinde kepenklerini indiren esnaf, gün boyunca dükkânlarını açmayarak bekleyişteydi. Esnaf'ın kepenk kapatması devam ederken, kent merkezinde Göktakşı mevkiinde toplanan göstericiler, cuma namazı sonrası PKK lehine sloganlar atarak yürüyüşe geçmek istedi. Göstericiler, yürüyüşe izin vermeyen güvenlik güçlerine taşla saldırdı. Polis ,taş atan göstericilere sapan ve göz yaşartıcı bombalarla müdahale etti.

Olay yerine intikal eden çok sayıda polis göstericilere panzerle tazyikli boya sıktı. Olaylar nedeniyle arada kalan yaşlı vatandaşlara polis yardımcı olarak olay yerinden uzaklaştırdı.

İluh, Kısmet, 19 Mayıs ve Huzur mahallelerinde toplanan göstericiler, barikatlar kurarak yasadışı eylemlerini sürdürdü.

Ara sokaklara kaçan yaklaşık 500 göstericiye polis, sapan, cop, biber gazı, panzerlerle müdahale etti.

HAKKARİ'DE TERÖR ÖRGÜTÜ YANDAŞI BİR GRUP, AÇIK OLAN DÜKKANLARA SALDIRDI


Hakkari'de terör örgütü yandaşı bir gurup açık olan dükkanlara saldırdı. PKK terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan'ın yakalanışının yıldönümü nedeniyle Hakkari'de bir grup olay çıkardı. Bugünde esnafın dükkanlarını açmasını hazmedemeyen bir grup genç, özel bir dershanenin de bulunduğu Aydoğan İş Merkezi'ni taşladı.

Grup daha sonra şehir merkezinde açık olan iş yerlerine saldırdı. Polisler anında olaylara müdahale ederek göstericileri dağıtmaya çalıştı.
Göstericiler polise de taşlarla saldırırken ara sokaklara kaçtı.

PKK'NIN ÇOCUKLARI PROVAKE ELME GİRİŞİMİ SONUÇSUZ KALDI

Terör örgütü PKK'nın elebaşısı Abdullah Öcalan'ın Kenya'da yakalanarak Türkiye'ye getirilişinin yıldönümü nedeniyle olay çıkarmaya çalışan örgüt yandaşlarının, çocukları provoke etme girişimi sonuçsuz kaldı. Günler öncesinden vatandaşlara 15 Şubat'ta kepenk kapatması için tehditler savuran terör örgütü, hedefine ulaşamadı.

Terör örgütünün mevcut sistemi parçalamak ve teröristbaşı Abdullah Öcalan'ın sözde özgürlüğüne kavuşması için yapılan her türlü eylemin haklı ve meşru olduğunu açıklamasıyla provokasyon girişimlerinde bulunan terör örgütü yandaşları, Diyarbakır, Batman başta olmak üzere bölge illerinde istedikleri olayları çıkaramadı.

Bölge illerinde vatandaşlar, örgüt yandaşlarının taleplerine uymazken; bölge şehirlerinde çok az sayıda işyerinin kepenkleri kapalı kaldı.
Diyarbakır'da Ofis ve Dağkapı semtlerinde işyerlerinin büyük bir kısmı açıldı. Bağlar semtinde ise örgüt yandaşlarının baskı ve tehditleri sonucu kepenklerin çoğunluğu kapalı kaldı. Kimi vatandaşlar ise işyerlerini açmadan kapının önünde oturmayı tercih etti.

Vatandaşların örgütün baskılarına boyun eğmemesi üzerine terör örgütü yandaşları, her zaman olduğu gibi çocukları kullanmak istedi.
Diyarbakır'ın Bağlar semtinde, çoğunluğunu çocukların oluşturduğu yaklaşık 30 kişilik bir grup, teröristbaşı Abdullah Öcalan lehine slogan atmaya başladı.

Polisin "Yasadışı slogan atmayın!" uyarısını dinlemeyen çocuk ve kadınların oluşturduğu grup, yürümek istedi. Dağılın uyarılarını dinlemeyen grubu polis kovaladı. Ara sokaklara kaçan grup, olaylar büyümeden dağıldı. Emniyet güçleri, gösteri sonrası yaklaşık 10 kişiyi gözaltına aldı

EMNİYETTEN "POLİS HALK İLİŞKİSİNE ÖZEN GÖSTERİLECEK" TALİMATI

Sabahın ilk ışıklarıyla birlikte güvenlik önlemlerini alan emniyet güçlerine, "Polis halk ilişkisine özen gösterilecek" talimatı geldi. Günün hassasiyetine karşın polis ekipleri uyarılırken; vatandaşlarla kurulacak diyaloglarda hassas olunması istendi.

15 Şubat dolayısıyla bölgede emniyetteki tüm izinler kaldırıldı. Şüpheli paket ile lastik yakmalara karşı dikkatli olunması istenirken; polis geceleri de molotof saldırılarına karşı uyarıldı. Emniyet güçleri bölgedeki terör örgütü yandaşlarının toplanmalarına karşı duyarlı olunması istendi. Diyarbakır Emniyet Müdürü Zeki Çatalkaya da, ekip amirlerine bir takım uyarılarda bulundu.

Ekiplerden çevrelerine karşı daha duyarlı olunmasını isteyen Çatalkaya, motorize ekiplerin sürekli devriye gezmesi talimatını verdi.
"Polis halk ilişkisine özen gösterilecek." diyen Çatalkaya, polislerin amirleriyle sürekli mülakat halinde olmasını istedi.

KEPENK KAPATIN' PROPAGANDASI KIZILTEPE'DE DE TUTMADI

Terör örgütü PKK'nın elebaşı bebek katili Abdullah Öcalan'ın yakalanmasının yıldönümünde, Mardin'in Kızıltepe ilçesindeki esnaf kepenk kapatmadı.

Sabah saatlerinden itibaren işyerlerine gelen esnaf, kepenk kapatma eylemine aldırmadan dükkanlarını açtı. 15 Şubat dolayısıyla teyakkuza geçen emniyet güçleri, şehirdeki uygulamalarını yoğunlaştırdı.
Emniyet güçleri, ilçenin işlek caddelerinde belirli noktalarda sürekli gezmeleri dikkat çekti.

KEPENK KAPATMA GİRİŞİMLERİ, HAKKARİ'DE FİYASKOYLA SONUÇLANDI

Terör örgütü PKK'nın elebaşı Abdullah Öcalan'ın Kenya'da yakalanarak Türkiye'ye getirilişinin yıldönümünde Hakkari esnafı kepenk kapatmadı.
Sempatizanların her yıl büyük sıkıntılara neden olan kepenk kapatma girişimleri, bu yıl fiyaskoyla sonuçlandı. Sabah saatlerinden itibaren kepenklerini açan esnaf, hayatın normal şekilde devam etmesini sağladı. Bu arada bir grup esnaf, Hakkari Emniyet Müdürü Cavit Çevik'i ziyaret ederek, alınan tedbirlerden dolayı teşekkür etti. Polis, çarşı merkezinde yaşanacak olumsuz bir girişime karşı tedbirlerini artırdı.

BERLİN'DEKİ PKK YÜRÜYÜŞÜNDE 8 GÖZALTI

Terör örgütü PKK'nın elebaşı Abdullah Öcalan'ın İmralı Adası'nda 9 yılını doldurması dolayısıyla terör örgütü yandaşları Almanya'nın başkenti Berlin'de bir gösteri düzenledi. Kreuzberg'te düzenlenen gösteride polis 8 kişiyi silah ve toplantı yasalarını ihlal etmek suçundan göz altına aldı.
Hermannplatz meydanından başlayarak Kottbusser Damm üzerinden Reichenberger Strayürüyen 370 civarındaki terör örgütü yandaşlarının gösterisi bir buçuk saat kadar sürdü.

Kenya'da yakalanarak Türkiye'ye getirilen PKK'nın elebaşı Abdullah Öcalan, idam cezasına çarptırılmıştı. Öcalan, AB'ye uyum yasaları kapsamında idam cezası kaldırıldığı için ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezasını İmralı'da çekiyor.

AJANSLAR