kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 15 Şubat 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

14 şubat hep favori tarihler arasında!

ESRA TÜZÜN
ESRA TÜZÜN
14.02.2008
7 tane doğum olacak
Op. Dr. Remzi Aydın
Memorial Hastanesi'nde bu yıl 14 Şubat'ta 7 tane doğum var. İkisi benim hastam. 14 Şubat Sevgililer Günü nedeniyle önceden planlanmış sezaryen doğumlar olabiliyor. Her sene bu söz konusu. Herhangi bir risk yoksa, doğumu birkaç gün öne veya ileriye alabiliyoruz. Ailelerin doğum günleri ve Sevgililer Günü gibi özel günlerde talepleri artıyor. Geçen sene 14 Şubat'ta bir tane doğum vardı. Bu sene yedis bebek doğacak.

2 doktora hediye vereceğim
Prof. Dr. Faruk Buyru
Özel günlerde hastaların bu tür istekleri olabililiyor. Kolay hatırlanabilen günleri tercih ediyorlar. Eğer doğum yakınsa sezaryen yapıyoruz. Bu sene iki doktor arkadaşım 14 Şubat'ta bebeklerini kucaklarına alacaklar.

Bu yıl kabul etmedim
Op. Dr. Seval Taşdemir
14 Şubat'ta doğum yapmak isteyen çok hastam var. Ancak bu sene mümkün olmadı. Geçen sene bir hastamın 18 Şubat'ta planlanan doğumunu 14 Şubat'ta gerçekleştirmiştim.

Burçlara göre gün seçiyorlar
Doç. Dr. Yücel Karaman
08.08.2008 tarihinde doğum yapmak isteyen çok hastam var. Japonya'da doğumları yıllara, astrolojiye göre belirliyorlar. Bu konuyu merak eden çok hastam var. Çocuklarının doğum gününü burçlara göre belirliyorlar. 14 Şubat'ta doğum yapmak için de, her yıl talep geliyor.

Tam 9 bebek dünyaya gelecek
Prof. Dr. Cihat Ünlü:
Her özel günde olduğu gibi 14 Şubat'ta da talep var. Bence önemli olan bebeğin dünyaya sağlıklı gelmesidir. Annenin sağlığıdır. Bir-iki günlük oynamalar bebeğin sağlığını olumsuz etkilemez. Acıbadem Hastaneleri'nde bu yıl toplam 9 tane 'Sevgililer Günü bebeği' dünyaya gelecek. Bunlardan biri benim hastam. Geçen sene böyle bir doğum olmamıştı. Ben mümkün olduğunca denk gelen hastalara doğum yapmaya çalışırım. Eğer herhangi bir aksilik yoksa, anne ve bebeğin durumu iyiyse, bu tür istekleri kıramıyoruz ve sezaryen yapıyoruz.

Tanışma yıldönümleri revaçta
Prof. Dr. Cem Fıçıcıoğlu
Bu sene 14 Şubat'ta bir bebek dünyaya getireceğiz. Bizim sezaryen yapacağımız bir tüp bebeğimiz var. Programlı sezayendi, biz de doğumunu 14 Şubat'ta gerçekleştireceğiz. Zaten bebeğin doğum zamanı 14 Şubat'a denk geliyordu. Bu durum, ailenin de hoşuna gitti. 14 Şubat'la ilgili talepler oluyor fakat hala en çok tercih edilen zaman; çiftlerin tanışma yıldönümleri.