kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 15 Şubat 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Bu kış Kleopatra gözler, renkli kirpikler moda

13.02.2008
Kleopatra tarzı, koyu renk kalem ve göz kapağını kaplayan farla büyütülmüş gözler bu yıl geri döndü. Mavi ve pembe renklerdeki maskaralar da bu gözlere eşlik ediyor..
Dikkatler gözlerin üzerinde
Bu sezon göz makyajı olabildiğince koyulaştı. En ince ayrıntısına kadar özenilerek boyanmış gözlere; duman, gümüş rengi, turkuvaz ve mavi hakim. Özellikle de, Kleopatra tarzı boyanmış, kalemle belirginleştirilmiş gözler bu sezon oldukça dikkat çekiyor. Tabii kalın ve koyu renk kaşları da unutmamak gerek...

Kirpikler renklendi
Bu kış makyaj trendinde özellikle kirpikler dikkat çekiyor. Eklerle çoğaltılarak iyice dolgunlaştırılan kirpikler, rengarenk maskaralarla boyanıyor. Özellikle lila, gökyüzü mavisi ve bebek pembesi, bu kış maskaralarda ön plana çıkıyor.

Kırmızının matını seçin
1940'lı yılların yıldızlarının vazgeçemediği kırmızı rujlar, bu yıl büyük bir ihtişamla geri döndü. Yalnız bu yıl, dudağınıza sürdüğünüz kırmızı rujun mat olması şart. Yani ne yapın edin parlak kırmızılardan uzak durun.

Makyajlı ama sade bir yüz
Bu yılın trendlerinden biri de 'yokmuş' gibi makyaj yapmak. Yani yüzünüze hemen her şeyi sürüyorsunuz ama hiçbir şey sürmemişsiniz gibi duruyor. Önce yüze ten renginde bir baz sürülüyor. Sonra gözlere ten rengi bir far, kirpiklere maskara, elmacık kemiklerinin üstüne doğal renklerde allık ve dudaklara hafif bir parlatıcı... Makyörler bu tarzda yapılan makyajın, genç ve bakımlı gösterdiğini söylüyor.

Tırnaklara da koyu makyaj
Koyu ve teatral makyaj tırnaklarda da etkisini gösteriyor. Koyu tonlarda, parıldayan tırnaklar bu yıl farklı görünümlerle ortaya çıkıyor. Örneğin bir kısmı kırmızı ya da bordo ojeyle boyanan tırnakların bir kısmı da beyaza boyanıyor. Ya da gümüş efekti, kırmızı ojenin üzerinde kendisini gösteriyor.
Haberin fotoğrafları