kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 15 Şubat 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Çiçek desenli bir elbisenin üzerine kemer takarak, daha şık olabilirsiniz.

Yazlık kıyafetler kışın da giyilir!

08.02.2008
Yeni sezon ürünleri vitrinlerde yer almaya başladı. Bunların arasında beğendiklerinizi havaların ısınmasını beklemeden, hemen giymek istiyorsanız size birkaç önerimiz var..
Yeni sezon kıyafetleri çiçek desenlerinden geçilmiyor. Bu desenleri çok sevmeme rağmen, nasıl giyeceğimi pek bilmiyorum. Mankenlerin üzerinde çok güzel duruyor ama gündelik hayatta nasıl giyebiliriz? Ayrıca bu soğuk günlerde giymek, komik durur mu? (Müge I. - İzmir)
- Tasarımcılar yeni sezonda hepimize çiçek açtırdı. Ve çiçek desenleri hiç bu kadar iri ve renkli olmamıştı. Bu elbiseler, bluzlar hatta aksesuarlar sadece çiçek deseni sevenleri değil, minimal kıyafet tercih edenleri bile cezbediyor. Çiçek deseni giymenin hiçbir zor yanı yok. Sadece, seçeceğiniz parçayı tamamlarken daha düz ve teferruatsız modelleri kullanmaya dikkat etmenizi öneririz. Örneğin iri çiçek desenli bir elbise giyecekseniz, kıyafeti renkli ve iri aksesuarlarla boğmaya gerek yok. Ya da daha soğuk renkte bir hırka veya kemerle çiçek desenlerinin yoğunluğunu kırabilirsiniz. Bazı tasarımcılar iki farklı çiçek desenini bile birlikte kullanıyor; ancak siz bunu yaparken çok dikkatli olmalısınız. Çünkü tasarımcılar bu desenleri birlikte kullanılmak üzere özel hazırladıkları için gözümüze kötü gözükmüyor. "Ben de iki farklı deseni bir arada giymek istiyorum," diyorsanız, desenlerin ana renginin aynı olmasına dikkat edin. Ayrıca tamamlayacağınız desenlerin birinin diğerine göre daha iri ve renkli olmasında fayda var. Seçeceğiniz diğer desenin ise iki renk kombinasyonunda olması işinizi kolaylaştıracaktır. Çiçek desenini kış aylarında da giyebilirsiniz. Ama üzerinize kalın bir hırka ya da atkı almayı unutmayın.

Galiba giyim konusunda biraz tutucuyum. Özellikle ayakkabı ve çantada, kahverengi ve siyahın dışına çıkamıyorum. Ve yeni sezonda da rengârenk ayakkabı ve çantaları gördükçe de aklım kalıyor! Renkli aksesuarları kullanıp da çok dikkat çekici olmamak için ne yapabilirim? (Zeynep H. - Ankara)
- Artık zincirlerinizi kırmanın tam zamanı. Giyim konusunda tutucu olsanız bile ufak tefek aksesuarlarla canlı renklere "Merhaba," diyebilirsiniz. Ve sizi temin ederiz ki, bundan hiç pişman olmazsınız! Yeni sezon o kadar renkli ki, tarzınıza göre aksesuar da bulabilirsiniz. Kıyafetlerinizde yine siyah gibi tutucu renkleri tercih etseniz bile, canlı renklerde aksesuarlarla kıyafetinizi farklı bir havaya sokmanız çok kolay. Fuşya, limon sarısı, kan kırmızısı gibi parlak ve cesur renkleri değil, daha yumuşak renkleri tercih ederek geçiş yapmanız. Örneğin bordo ya da vişne rengi, uçuk mavi, pudra rengi, kamel gibi renkleri tercih ederek ilk adımı atabilirsiniz. Bu renkler her renkle tamamlanabileceği gibi, parlak ve canlı olmadığı için de tarzınıza uyacaktır.

İşyerinde siyah ve gri kıyafetler giymekten o kadar sıkıldım ki, yeni sezon koleksiyonlarından mavi renkte bir saten gömlek aldım. Ve şimdi de giymeye cesaret edemiyorum. Yardımlarınızı bekliyorum. (Bahar K. - İstanbul)
- Mavi saten gömleği neden işyerinde giymekten çekiniyorsunuz ki? Renkli gömlekler, gri ve siyah gibi sıkıcı renkleri canlandırmak için birebir! Takım elbise içine bile giyebilirsiniz. Ama takım giymiyorsanız, lacivert, gri ve siyah renkte kalem eteklerle bu gömleği tamamlayabilirsiniz. Üstelik mavi ve eflatun, ilkbahar-yaz sezonunda çok moda. Siz de cesur olun ve bu rengi giymenin keyfini çıkartın. Daha cesur olmak istiyorsanız, mavi gömleğinizi başka bir canlı renkle de tamamlayabilirsiniz. Böylece işyerinize de canlılık getireceğinizi unutmayın.

Belki aceleci davranarak yeni sezon için kendime bir elbise aldım. Ama bu soğuk havalar için kumaşı pek uygun değil. Sizce bu elbiseyi gece giysem komik olur mu? (Mine Ü. - İstanbul)
- Sizi kutlarım, yeni sezon için harika bir parça almışsınız. Üstelik bu elbiseyi şimdi de rahatlıkla giyebilirsiniz. Sadece gece değil, gündüz de kullanmak için sadece siyah opak çoraplara ihtiyacınız var. Önümüzdeki yaz sezonunda elbise, moda olmaya devam ediyor. Bunun yanı sıra mini etekler de gündelik hayata girecek. Yazlık eteklerinizi de şimdiden çizmelerle giyebilirsiniz. Ayrıca ince kumaşları, kalın ve kaba kumaşlarla karıştırmak çok trendy. Elbisenizin üzerinize kalın bir palto giydiğinizde harika duracaktır. Hatta çok kalın örgü uzun bir atkı bile takabilirsiniz. Şimdiden yeni elbisenizin tadını çıkartmaya bakın...

Canlı renkler her zaman hoşuma giderdi. Şimdilerde özellikle fuşyayı vitrinlerde görmeye başladım. Bu rengi kullanırken nelere dikkat etmeliyim? (Melis B. - Ankara)

- Fuşya rengi kış sezonunda modaydı, ama kış günlerinde böyle canlı renklere alışık olmadığımız için pek giyemedik. Önümüzdeki yaz sezonunda da bu iddialı rengin çok kullanılacağını şimdiden söyleyelim. Fuşya bir bluz giyiyorsanız, kıyafetinizin geri kalan kısmının da dikkat çekici bir renk olmamasına özen göstermelisiniz. Bu rengi jean bir etek veya pantolonla kullanabilirsiniz. Bunun yanı sıra koyu renkteki takımınıza fuşya bir fularla renk katabileceğizi unutmayın.
Haberin fotoğrafları