kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 15 Şubat 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Yeni yıl satenle geliyor

ESRA ÇORUH
07.12.2007
Yeni yılın yaklaşmasıyla kutlamalar da artıyor. Ofis partileri, arkadaş davetleri derken, her birinde ne giyeceğinize karar vermek ayrı bir mesai istiyor. Şimdiden uyaralım, saten elbiselere öncelik vermenizde fayda var..
1- Yılbaşı gecesinde bir baloda olacağım. Ne giymemi önerirsiniz? (Başak M.-Antalya)
- Yeni yıl kıyafetinizi, davetin özelliğine katılanların profiline göre seçmek en önemli kurallardan biri. Baloya gidecekseniz uzun tuvalet giymeniz uygun olacaktır. Üstelik bu sezon, uzun gece elbiseleri çok moda. İşte size bu modaya uymanız için harika bir fırsat. Ama unutmamanız gereken bazı kurallar var. Davet ne kadar şık olursa olsun, abartıdan uzak durmalısınız. Ayrıca kıyafetinizle saç ve makyajınız arasında denge kurmanızda fayda var. Eğer elbiseniz dikkat çekiciyse, saçınızın ve makyajınızın sade olmasına özen gösterin. Sade bir tuvalet seçiyorsanız, saçınızla oynayabilirsiniz ama makyajınızın abartılı olmaması gerekir. Hollywood yıldızlarının kırmızı halı törenlerinde bile ne kadar doğal olduklarını aklınızdan çıkarmayın. Tuvaletinizin üzerinize alacağınız bir bolero veya kürk bir etol da baloya uygun olacaktır.

2- 23 yaşındayım ve spor bir tarzım var. Yılbaşı gecesinde arkadaşlarımla bir ev partisine katılacağım. Sonra da sokak kutlamalarına gideceğiz. Bu nedenle rahat olmak istiyorum. Böyle bir gecede jean giyebilir miyim? (Müge I.-İzmir)
- Evde toplanıyorsanız, jean giymenizden hiçbir sakınca yok. Çünkü rahatlık sizin için ön planda olmalı. Ayrıca jeanle de çok şık olabilirsiniz. Jeaninizi şık bir bluz ve stiletto ile tamamlayabilirsiniz. Size önerimiz payetli ya da saten bir bluz giymeniz. Ev partisinde takacağınız cıvıl cıvıl tüylü maskeler de bu geceye ayrı bir anlam katacaktır, denemenizi öneririz. Daha sonra sokak partisine katılmayı planlıyorsanız, üzerinize kalın bir kaban, atkı ve eldiven almayı unutmayın. Ayrıca ayakkabılarınızın rahat olması da çok önemli. Şıklık uğruna rahatınızdan sakın ödün vermeyin.

3- Ofiste bir yılbaşı partisi düzenlenecek. Böyle bir kutlamaya ilk kez katılacağım ve çok dikkat çekici olmak istemiyorum. Sizce ne giymeliyim? (Bengü O.-İstanbul)
- Ofis partilerinde dikkat çekici olmak istememekte haklısınız. Bu nedenle ilk kuralınız, sade ama şık giyinmek olmalı. Böyle bir partide elbise giymek istemiyorsanız, sezonun modası saten balon ya da kabarık eteklerden giyebilirsiniz. Bu eteklerin üzerine seçeceğiniz bir gömlekle şıklığınızı tamamlayabilirsiniz. Smokin ceket ve pantolon takımı da ofis partisi için iyi bir alternatif. Hollywood yıldızlarını hatırlayın; onlar smokin takımlarıyla da stillerini ortaya koyuyor! Şimdi sıra sizde... Bu takımların üzerine takacağınız aksesuarlarla feminen bir görüntü elde etmeniz mümkün.

4- Yılbaşı kutlamalarında siyah elbise hep kurtarıcım olmuştur. Ama bu yıl değişiklik yapmak istiyorum. Sizce siyahın haricinde hangi rengin içinde kendimi şık ve rahat hissedebilirim? (Ebru D.-Ankara)
- Bu yıl renkli giymenin tam zamanı. Bu sene siyaha alternatif olarak, fuşya, elektrik mavisi, limon sarısı, kırmızı gibi canlı renkler Örneğin renkli bir saten elbiseyle dikkatleri üzerinize çekebilirsiniz. "Bu kadar iddialı olmak istemiyorum," derseniz, siyahın üzerine canlı renklerden aksesuarlar kullanabilirsiniz. Ama unutmayın, bu yıl renklerin yılı ve dilediğiniz gibi özgür olabilirsiniz. Yılbaşı partisinde farklı renklerden kombinler yapmaktan çekinmeyin.

5- Yılbaşı gecesi için saten bir elbise giymeyi planlıyorum. Ama sade bir model olduğu için yılbaşına uygun olup olmadığı konusunda şüpheliyim. Bu özel gecede nasıl farklı olabileceğime dair yol gösterir misiniz? (Hale D. -Ankara)
- Böyle özel gecelerde kullanacağınız aksesuarlara ayrı bir önem göstermelisiniz. Çünkü farklılığı yaratan onlar. Şık bir çanta ve yüksek topuklu bir ayakkabıyla sade bir elbiseyi bile çok farklı kılmak elinizde. Elbiseniz ne kadar sade olursa olsun, satense giyebilirsiniz. Çünkü saten, yeni sezonda çok moda. Çanta konusuna gelirsek, renkli saten, krokodil ya da rugan potföy, bu gece için uygun olacaktır. Ayakkabı seçiminde de iddialı olmaktan çekinmeyin. Ama şık olayım derken rahatınızdan da ödün vermeyin. Yoksa geceniz zehir olabilir. Taşlı ya da renkli rugan ayakkabılar tercih edebilirsiniz. Renkli, ince ya da kalın kemerler de elbiseyi farklılaştırmak için bir başka alternatif.
Haberin fotoğrafları