kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 14 Şubat 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Sunay Akın, Mustafa Altıoklar, Sinan Çetin, Aytaç Arman, Nehir Erdoğan, Ömer Faruk Sorak, Nebil Özgentürk, Rutkay Aziz, Ali Özgentürk, Ahmet Koç, Güven Kıraç ve Halif Refiğ (soldan sağa).

Bir yudum Türkiye

Mustafa DERYAHAN / MAGAZİN
'Bir Yudum İnsan' programıyla tanınan Nebil Özgentürk'ün hazırladığı Türkiye'nin Hatıra Defteri belgeselinin tanıtımı, projede yer alan ünlü yönetmen ve oyuncuların katılımıyla yapıldı..
Nebil Özgentürk'ün genel yönetmenliğini yaptığı, Cumhuriyet tarihimizin önemli olaylarının anlatıldığı "Türkiye'nin Hatıra Defteri" adlı belgeselin tanıtımı, Swissotel'de yapıldı. DenizBank tarafından cumhuriyetin 85'inci yılına armağan etmek üzere hayata geçirilen projede, Türkiye'nin yakın tarihine ışık tutan ve iz bırakan olaylar sinema tadında anlatılıyor. 13 bölümde 100 ayrı insan öyküsünün anlatıldığı belgeselin tamamı 600 dakikayı aşıyor. Yarından itibaren TV'de yayınlanacak belgeselin tanıtımında ev sahipliğini DenizBank Genel Müdürü Hakan Ateş yaptı. Leman Sam'ın da şarkılarıyla renk kattığı gece, Nebil Özgentürk'ün konuşması ile açıldı. Projede yer alan oyuncular ve yönetmenler, gece sonunda sahnede bir araya geldi. Belgeselde Halit Refiğ, Şerif Gören, Ali Özgentürk, Sinan Çetin, Mustafa Altıoklar, Çağan Irmak, Osman Sınav, Rutkay Aziz, İrfan Tözüm, Ömer Faruk Sorak, Zülfü Livaneli, Tomris Giritlioğlu ve Cem Yılmaz gibi ünlü isimler yönetmenlik yaptı.