kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 14 Şubat 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

İlişki sırasında orgazm olmaya odaklanmayın

Cinsel Terapist Dr. Cem Keçe
Kadınların orgazm olamamasının ardında farklı pek çok neden yatar. Bu sorunu çözmek için öncelikle orgazma değil de, alınacak hazza odaklanmak önemlidir..
Eşimle gecede 3-4 defa sevişmemize rağmen orgazm olamıyorum. Bu durum ikimizi de rahatsız ediyor. Orgazm olabilmek için ne yapmalıyız? A.Ş/Manisa
Orgazm hem ruhsal hem de bedensel bir rahatlama halidir. Bir kadın her ilişkide vajinal yoldan orgazm olamayabilir. Çünkü kadınlarda orgazm çoğunlukla direkt klitoris uyarısıyla oluşmaktadır. Orgazm olamamanızın altında; eşinizin orgazm olabilmeniz için gerekli koşulları sağlamak için çaba göstermemesi, ön sevişme dönemini uzun tutmamanız etken olabilir. Başta klitoris olmak üzere erojen bölgeler adı verilen bölgelerin uzun süre uyarılmaması, kontrolcü bir kişilik yapısına sahip olmanız, kendinizi ilişkiye verememeniz de bu sorunun nedenleri arasında yer alır. Öncelikle aynı anda orgazm olunması mitinden kendinizi kurtarıp, mümkün olduğunca rahatlamanızda fayda var. Klitoris uyarısına ağırlık vermeniz, kendinizi seyretmekten vazgeçmeniz, ilişki süresinde orgazm olmaya değil de temasın hazzına odaklanmanız zevk almanızı kolaylaştıracaktır.