kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 12 Şubat 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Cenazede Alman Türk dayanışması

Mehmet BONCUK - Canan YILMAZ Sırrıberk ARSLAN / SA
Yangında ölen 5'i çocuk 9 kişinin cenazeleri G.Antep'te toprağa verildi. Alman Büyükelçisi'nin de katıldığı törende birlik mesajları verildi ..
Almanya'nın Ludwigshafen kentinde oturdukları apartmanda çıkan yangında can veren 5'i çocuk 9 Türk vatandaşı, Gaziantep'te gözyaşları arasında son yolculuklarına uğurlandı. Döne Kaplan (21), Hülya Kaplan (31), Medine Kaplan (48), Kamil Kaplan (3), Dilara Kaplan (11), İlyas Çağlar (3), Kenan Kaplan (2) ve Karanfil Kaplan'ın (4) cenazeleri yan yana mezarlıklarda defnedilirken; Belma Özkaplan ise kendi aile mezarlığına gömüldü. Yangın kurbanları için hem il müftüsü, hem de Hacı Bektaş-ı Veli Derneği görevlisi tarafından ayrı ayrı dua okutuldu. Yangından sağ olarak kurtulan 8 yaşındaki Derya Kaplan'ın gönderdiği mektup ise yürekleri dağladı. Küçük kızın "Sizleri şimdiden çok özledik. İnşallah mekânınız cennet olur. İnşallah orada da güzelce oynarsınız" diye yazdığı mektup ablası Dilara'nın mezarının başına bırakıldı.

ALMANYA'NIN DA ÇOCUKLARI
Devlet Bakanları Mustafa Said Yazıcıoğlu ile Mehmet Şimşek'in yanı sıra yaklaşık bin vatandaşın katıldığı törende konuşan Almanya'nın Ankara Büyükelçisi Cuntz, birlik beraberlik mesajı verdi. Türkçe konuşan Cuntz, "Bu çok feci yangında ölen insanlar Gaziantep'in evlatları olduğu kadar Ludwigshafen kentinin de çocuklarıydı. Ben kendimi sadece Alman Büyükelçisi olarak değil, Almanya'da yaşayan Türk insanlarının da büyükelçisi olarak hissediyorum. Türk ve Almanlar arasındaki dostluk için bugün bir işaret olsun. Allah sizlere güç versin. Başınız sağolsun" dedi. Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey de, "Ekmek parası uğruna gurbette çalışan bu insanların yanarak hayatlarını kaybetmesi çok büyük bir acıdır ve bunu ancak gurbette yakını olanlar bilir. Almanya'da yaşayan Türk kardeşlerimiz, Alman toplumunun da vatandaşıdır. Bu konuda gerek Türk, gerek Alman yetkililer ellerinden gelen herşeyi yapmaktadırlar" diye konuştu.
Haberin fotoğrafları