kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 11 Şubat 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Değerli arsası olan okullar satılıyor

Yeni Haber
Milli Eğitim Bakanlığı, büyük şehirlerde emlak açısından arsası değerli olan okulları satarak, elde edilen gelir ile arsası daha ucuz yerlerde okul kurmayı planlıyor. MEB, bu çalışma ile derslik başına düşen öğrenci sayısını azaltmayı planlıyor...
MEB, hükümet tedbirleri kapsamında İstanbul, Ankara, İzmir gibi büyük şehirlerde arsası emlak açısından değerli olan okulları satacak. Bakanlık ilk olarak büyük şehirlerde iş merkezleri ve fabrikalar arasında sıkışmış olan okulların satışını yapmayı planlıyor. Bakanlık söz konusu okulların satışı sonrasında elde edilen gelir ile arsası daha az değerli olan yerlerde okul kurmayı amaçlıyor. Bakanlık, söz konusu çalışma ile ilgili olarak mevzuat değişikliği yapacak.


İL MERKEZLERİNE ÖZEL ÖNEM VERİLECEK


Bakanlık, ilk olarak ilköğretimde derslik başına düşen öğrenci sayısı 50'nin üzerinde olan illerden çalışmaya başlayacak. Bu illerin derslik başına öğrenci sayısı değerli arsası olan okulların satışı ile ülke ortalamasına yaklaştırılacaktır. Ayrıca, büyük şehirlerin kent merkezlerinde derslik başına öğrenci sayısının 60'ın üzerine çıkması nedeniyle "il merkezlerine" özel önem verilmesi planlanıyor.

(ANKA)