kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 11 Şubat 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

İngiltere itfaiyesi polis koruması istedi

Yeni Haber
İngiltere'de itfaiye ekipleri, görev yaparken saldırıya uğradıkları gerekçesiyle polis koruması istedi...
İtfaiye Erleri Sendikası, ekiplere saldırı ve tehditlerin her geçen gün arttığını açıkladı ve devletten buna karşı önlem alınmasını istedi. Sendika yönetimi, her hafta itfaiye ekiplerine yönelik 40 saldırı olduğunu ve bunun da resmi istatistiklerden 4 kat fazla olduğunu bildirdi.

Saldırıların geçen bir yılda yüzde 15 arttığını belirten sendika yönetimi, ancak resmi istatistiklerin aynı dönemde yüzde 68'lik düşüşe işaret ettiğini kaydetti. Sendika yönetimi, kızgın çevre halkının ekibin geç kaldığı, yangına doğru müdahale edemediği gibi gerekçelerle bir bölgede yangın söndürmeye çalışan itfaiye erlerine taşlar, şişeler ve tuğlalarla saldırdığını, intikam almak isteyenlerin gerçek olmayan yangın ihbarlarıyla ekipleri zor duruma düşürdüğü vakaların bile kayıtlarda yer aldığını bildirdi.

İtfaiye ekiplerine bubi tuzağı kurulması, itfaiye erlerine bıçak, molotofkokteyli ve beyzbol sopasıyla saldırılmasının artık alışılmış olaylar haline geldiğini belirten sendika yönetimi, olaylara dikkat çekebilmek için "Kolay Hedefler" başlıklı bir de rapor hazırladı.