kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 11 Şubat 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

CHP'de kongre sürecinde sona doğru

Yeni Haber
Cumhuriyet Halk Partisi'nde (CHP) kongre süreci devam ediyor. Büyük Kurultay öncesinde 24 Şubat'ta ilçe ve il kongrelerinin tamamlanması hedefleniyor.

CHP'de Nisan ayında yapılması beklenen 32. Olağan Büyük Kurultay sürecine ilişkin çalışmalar sürüyor. İlçe kongrelerinin tamamına yakınını tamamlayan CHP'de, il kongreleri de bütün hızıyla sürüyor.

Kongre takvimi kapsamında, hafta sonu itibariyle 65 ilde kongreler tamamlandı. Kalan illerde ise kongrelere 24 Şubat tarihi itibariyle tamamlanmış olacak.

74 İLÇEDE KONGRE YAPILMAYACAK

İlçe kongreleri kapsamında, toplam 923 ilçeden 842'sinde kongreler tamamlanırken, yapılan itirazlar ve diğer nedenlerle yapılmayan 7 ilçede ise kongrelerin önümüzdeki günlerde yapılması planlanıyor.

Üye sayısının altmıştan az olması ve örgütü bulunmaması nedeni ile 74 ilçede ise ilçe kongrelerinin yapılmamasına karar verildi.

İL KONGRELERİ 24 ŞUBAT'TA TAMAMLANACAK

CHP'de il kongreleri ise 24 Şubat'ta tamamlanacak. İl kongreleri kapsamında geçtiğimiz hafta itibariyle 66 ilde kongreler tamamlandı. Çanakkale, Denizli, Edirne, Eskişehir, İzmir ve Manisa başta olmak üzere diğer illerin kongreleri de iki hafta içerisinde gerçekleştirilecek.

25 BİN YENİ ÜYE

Öte yandan muhaliflerle parti yönetimini karşı karşıya getiren üye yazımlarına ilişkin resmi rakam da belli oldu. Buna göre, parti tüzüğünün 12'nci maddesine göre son altı ayda 25 bin yeni üye kaydı yapıldı.

(ANKA)