kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 11 Şubat 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Erdoğan'la daha fazla tartışmalıyız

AA
Yeni Haber
Almanya Başbakanı Angela Merkel, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'la "uyum anlayışı" konusunda daha fazla tartışma ihtiyacı gördüğünü söyledi.

Merkel, Hamburg kentinde partisi Hristiyan Demokrat Birlik Partisinin (CDU) başkanlık divanı toplantısından sonra yaptığı açıklamada, Başbakan Erdoğan'ın uyum konusundaki açıklamalarıyla ilgili olarak, "Türkiye Başbakanı'yla uyum konusunda daha fazla tartışma ihtiyacı görüyorum" dedi. Merkel, Erdoğan'ın sözlerini doğrudan değerlendirmekten kaçındı.

Uyum için, çoğunluk toplumuna uyum sağlayacak insanların da buna hazır olması gerektiğini belirten Merkel, bu insanların kendi kültürlerine sahip çıkabileceklerini, ancak Alman devletine bağlı olmaları gerektiğini söyledi.

Almanya'ya Türk öğretmenlerin getirilmesi önerisine de karşı çıkan Merkel, Almanya'da yaşayan Türk kökenli öğretmenlerin daha faydalı olacağını savundu.

Almanya'daki Türk kökenli gençlerin sorunlarıyla ilgili olarak, kendisinin bu gençlerin de Başbakanı olduğunu ifade eden Merkel, kendisi için Türk kökenli gençlerin de Almanlar kadar önemli olduğunu kaydetti.

Alman hükümetinin göç ve uyumdan sorumlu Devlet Bakanı Maria Böhmer de Alman Haber Ajansına (DPA) yaptığı açıklamada, "Almanca bizleri birleştiren bağdır. Sloganımız: Herkesi tek bir okula gönderin" ifadesini kullandı.

Sosyal Demokrat Parti (SPD) Genel Başkanı Kurt Beck de Başbakan Erdoğan'ın Almanya'da Türk okulları açılması yönündeki önerisinin yanlış olduğunu öne sürerek, iki dilli eğitim veren okulların yaygınlaştırılabileceğini, ancak sadece Türkçe eğitim veren okul istemediklerini söyledi.