kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 11 Şubat 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Değişiklik paketi yarın Köşk'te

AA
Yeni Haber
Başörtüsünün yükseköğretimde serbest bırakılmasını içeren Anayasa değişikliğine ilişkin kanun, Çankaya Köşküne yarın gönderilecek.

TBMM Genel Kurulunda, 9 Şubat Cumartesi günü yapılan ikinci turda 103 ret oyuna karşılık 411 oyla kabul edilen Kanuna, Kanunlar ve Kararlar Dairesi Başkanlığınca ''5735'' sayısı verildikten sonra, TBMM Başkanı Toptan'ın imzasına sunuldu. Toptan'ın, ''programları nedeniyle'' kanunu incelemeyi tamamlayamadığı, bu nedenle düzenlemeyi yarın Çankaya Köşküne gönderileceği öğrenildi.

Kanun, Anayasanın 10 ve 42. maddelerinde değişiklik yapıyor. Anayasanın, ''Kanun önünde eşitlik'' başlıklı 10. maddesinin son fıkrasına, ''... ve her türlü kamu hizmetlerinden yararlanılmasında'' ibaresi eklendi. Bu değişiklikle madde, ''Devlet organları ve idari makamları, bütün işlemlerinde ve her türlü kamu hizmetlerinden yararlanılmasında kanun önünde eşitlik ilkesine uygun olarak hareket etmek zorundadır'' haline geldi.

Anayasanın, ''Eğitim ve öğrenim hakkı ve ödevi'' başlıklı 42. maddesine ise ''Kanunda açıkça yazılı olmayan herhangi bir sebeple kimse yüksek öğrenim hakkını kullanmaktan mahrum edilemez. Bu hakkın kullanımının sınırları kanunla belirlenir'' şeklinde yeni bir fıkra eklendi.