kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 11 Şubat 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Nükhet Duru, haftada yedi gün 'Duru Muhabbetler' programı ile ekrana çıkıyor. Yeni albümü için şarkı sözleri yazan Duru, bir yandan da İspanyolca ve İtalyanca öğreniyor.

Halka hizmet ederken halktan korunmak olmaz!

ESİN ÖVET - MAGAZİN
Nükhet Duru, geliri yardım kuruluşlarına bağışlanacak olan 'Nükhet Duru Collection' isimli bir mağaza açacak. Bunun için yaptığı hazırlıkları anlatan Duru, laf arasında da korumayla gezen ünlülere de taş attı: Halka hizmet edip halktan korunmak gibi bir şey olur mu? ..
Bir dönem estetik ve sağlık kliniği işleten ünlü şarkıcı Nükhet Duru şimdi de İstanbul Fulya'da 'Nükhet Duru Collection' isimli bir mağaza açıyor. Bu mağazada hem üretim yapılacak, hem de ünlü şarkıcının sahne ve televizyon programında giydiği kıyafetler satılacak. Elde edilen gelir ise Nükhet Duru tarafından yardım kuruluşlarına bağışlanacak. Yoğun iş temposunun yanı sıra İtalyanca ve İspanyolca dersleri alan Nükhet Duru, şu sıralar yeni albümü için de şarkı sözü yazıyor. Haftanın yedi günü 'Duru Muhabbetler' adlı program ile sevenleriyle buluşan Duru'yla ilkbaharda çıkarmayı planladığı albümü, magazin gündemi ve müzik üzerine konuştuk.

* Her gün canlı yayın yapmaya başladınız. Bu yorucu olmuyor mu?
Çok yoruluyorum ama mutluyum. Halk bu program ile benim ne kadar doğal bir insan olduğumu gördü. Kendimi onlara yavaş yavaş anlatıyorum. Bu program ile insanlara kendimi doğru ifade etme şansı yakaladığımı düşünüyorum.

HALK GERÇEK BENİ GÖRDÜ
* 'Nükhet Duru Collection'ı açmak fikri nasıl oluştu?
Aslında daha önce vermiştim kararımı. Birkaç sene sonra yapayım diyordum ama bir de baktım, kendi kendine yürüyor işler. Buranın oluşma nedeni, bağış yapacak olması.

* Dışarıdan gelen bir kişi de burada kıyafet diktirebilecek değil mi?
Evet. Ayrıca programda hobi köşesi var. Orada hanımlarımızın gönderdiği çok güzel üretimler var. O ürünleri de konsinye olarak alıp, satacağız. Burada yaratılan her şeyi birebir ben dizayn ediyorum. Dikiş-nakış bilen birisiyim ve bu kadar senedir bu işin müşterisiyim.

* Peki bunca yıldır giydiğiniz kıyafetleriniz duruyor mu?
Birçoğunu saklıyorum, birçoğu değişime uğradı. Bir elbiseyi üç kez değiştiriyorum. Dönüşüm ve kazanım. Ben hiçbir zaman müsrif, marka ve gösteriş meraklısı olmadım.

MARKAYA İHTİYACIM YOK

* Yani binlerce dolar verip bir elbise almıyorsunuz...
Nükhet Duru 30 senedir bu ülkede tanınıyor ve seviliyor. O yüzden marka peşinden koşmaya ihtiyacı yok! Nükhet Duru bir marka zaten.

* Bunca yıl Nükhet Duru ismini korumak yorucu muydu?
Yorucu ama ardında gurur ve iftihar da var. Çünkü Nükhet Duru ismini tepede parıldayan bir isim olarak değil, saygı telkin eden, dürüst ve iyi işler yapan bir insan olarak korudum. Benim bütün neşemin, bütün taşkınlığımın dışında ciddi bir insan olduğumu herkes çok iyi biliyor. Erdemli görünmek, neşesiz görünmek demek değildir. Ben kendimden çok memnun bir insanım. Bu dünyada bir şeyleri güzelleştirmek, birilerini mutlu etmek, hayatın doğal aktivitelerini hissetmek adına varolduğuma inanıyorum.

* Siz hiç korumalarla gezen bir insan olmadınız değil mi?
Biz öyle bir terbiye ile gelmedik. Halka hizmet edip de halktan korunmak gibi bir şey olabilir mi? Kime ne yapıyoruz ki, kimden korunuyoruz? Ben dünyanın öbür ucuna bile tek başıma gidip tatil yaptım.

PANZEHİR OLUŞTURDUM
* Nereye gittiniz?
Tokyo'ya tek başıma gittim. Sokaklarda tek başıma dolaştım. Yani korkmadan tek başıma dünyanın öbür ucuna gidebilmişim. İnsanlar kendi kendilerine birtakım çaresizlikler yaratıyorlar. Ve bu çaresizliklerin altında ezilip sonra onunla hayıflanmayı ve etrafında şefkat, ilgi görmek istiyorlar. Başkalarına kendilerini mutlu etme görevi veriyorlar. Ben kimseye öyle bir görev vermiyorum. Kendi işimi kendim görüyorum. Kendi kendimi mutlu etmeyi öğrendim. Çünkü bulamayacağım şeylerin panzehirini oluşturdum hayatta.

* Sizin sinir krizi geçirdiğiniz anlar olmuyor mu?
Sinir krizi geçiriyorum ama sadece yakınlarımın yanında... Huysuzluklarımı hiç kimseye yaşatmak zorunda değilim. Ben şöhretimi iyilik yapmak adına, oğlum beni beğensin diye taze ve diri tuttum. Birilerinden yararlanayım diye şöhret olmuş değilim.

KENDİME DÜNYA KURDUM
* Şöhretiniz bir gün biterse...
Olabilir, bu beni asla üzmez. Ben çok matrak ihtiyar bir kadın olacağım. 60 yaşıma gelince bir lisan daha öğrenmek istiyorum ama önce İtalyanca işini halledeyim...

* İtalyanca mı öğreniyorsunuz?
Evet, İspanyolca ve İtalyanca öğrenmeye çalışıyorum.

* Son dönemde magazin dünyasını nasıl buluyorsunuz?
Ben kötü bir şey görmüyorum, kimseye kızmıyorum. İşime gelmeyen şeylerle ilgilenmiyorum. İnciklerimle, boncuklarımla, kumaşlarımla, sevdiklerime ve kendime çok güzel bir dünya kurdum.
Haberin fotoğrafları