kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 10 Şubat 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
İbrahim Selçuk

"Biz AKP'liyiz, saza bara gidemeyiz, sen götür"

ANKA
İbrahim Selçuk'un isteğiyle dönemin Botaş Genel Müdür Vekili Çiftçi'yi revüye götüren Badoğlu, "Biz AKP'liyiz, bara sen götür, dediler" dedi..
Müteahhit İbrahim Selçuk'un isteğiyle, dönemin BOTAŞ Genel Müdür Vekili Rıza Çiftçi'yi Rus revüye götüren Ercüment Badoğlu, yaşananları, "Dediler ki; 'Bu arkadaşımız Murat, misafir. Biz AKP'liyiz, gibi laflardan sonra 'Biz barlara sazlara gidemiyoruz, sen de solcusun gidebilirsin. Arkadaşı misafir et' dediler" diye anlattı. Mavi Hat operasyonu iddianamesine esas ifade ve telefon kayıtlarına Çiftçi'yi eğlenceye götürmesi ile giren, bu nedenle tanık olarak ifadesine başvurulan Badoğlu, olayın nasıl gerçekleştiğini şöyle anlattı: "Bu arkadaşları Büyükşehir Belediyesi'nden tanırım. Çokça ilişkilerim yoktur. Rica ediyorlar, götürüyoruz revüye, seyrediyor, kapıdan çıkıyor gidiyor; bizim yaptığımız bu kadardır. İki tane gazinoya gidip, sonra 1.30'da taksiyle göndermişiz. Zaten ben adamın Rıza Çiftçi olduğunu bilmiyordum ki, Murat diye bir adam dediler." Badoğlu, Çiftçi ile buluştuktan sonra da gerçek kimliğini öğrenmediğini ifade etti.

GENEL MÜDÜRLÜK DERSİ
Geçmişte BOTAŞ'ta güvenlik görevlisi olarak çalışmış olan İbrahim Selçuk'un telefon kayıtlarında, söz konusu dönemde görevi vekaleten yürüten BOTAŞ Genel Müdürü Hüseyin Saltuk Düzyol'a verdiği "genel müdürlük dersi" de şöyle yer aldı:

İBRAHİM: Genel Müdür Yardımcın varmış Şakir Arıkan) mi ne, onun kasetini gönderirim ebesinin a... mart karı yağar. Benim adımı kullanmasın bir daha. Şakir Bey nerde söylemiş, kimin yanında söylemiş, delilli ispatlı. Benim şu iki işim var, onlar bitsin el mi yaman bey mi yaman görüşeceğiz.

SALTUK: Tamam hangi iş acaba o?

İBRAHİM: O Şakir bey kendini ne b.. zannediyorsa bu memlekette? Ne Bakanlar gördüm, kimler geldi kimler geçti? Botaş'ada Enerji Bakanlığı'na da gideceğim. Nedir bu ya dedikodu? Şimdi onun hakkında bilgi aldım, onun mesela AZK'yla yapmış olduğu sahte prim borçları hepsi elimde.

SALTUK: Vallahi tabi ne duyduğunu bilmediğim için bir şey söyleyemeyeceğim...

İBRAHİM: Sen Genel Müdür değil misin? Genel Müdür ne demek biliyor musun, 'abi gel' der, hesabını sorar, her şeyi kontrol eder, ben öyle Genel Müdürlük bilirim. Öyle sadece koltuğa oturup da Genel Müdürlük yapılmaz. Biz de makamda bulunduk, oturduğum koltuğu kimseyle paylaşmam.