kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 10 Şubat 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

İMKB kayıpta lider oldu YTL % 2.5 değer kaybetti

EKONOMİ
İMKB en çok değer kaybeden borsa unvanını yine kaptırmadı. Geçen hafta borsa yüzde 5.6 değer yitirirken, ABD'de Dow Jones 5 yılın en büyük haftalık kaybını yaşadı..
ABD ekonomisindeki durgunluğun global ekonomide yavaşlamaya neden olacağı endişeleri ile uluslararası piyasalarda sular durulmuyor. Dünya borsaları hafta başında ABD'de durgunluğun derinleştiğini gösteren ocak ayı hizmet sektörü verilerinin yüzde 41.9'a gerilediği haberleri ile çakılırken, durgunluğun Avrupa'ya sıçraması kaygıları da borsaların değer kaybetmesinde önemli rol oynadı.

SİYASİ GERİLİM DE ETKİLEDİ
ABD Merkez Bankası'nın son yaptığı faiz indiriminin ardından ilk işlem haftasında ABD borsaları 2003 Mart'tan bu yana en büyük haftalık düşüşü gerçekleştirdi. Dow Jones Endeksi geçen hafta yüzde 4.4 geriledi ve bu yılki kaybı yüzde 8.2'ye yükseldi. ABD borsalarındaki düşüşe paralel Avrupa borsaları da haftayı ortalama yüzde 4'lük kayıpla kapattı. Yatırımcıların risk iştahının törpülenmesi ile gelişmekte olan ülke piyasalarından çıkışlar yaşanırken, geçtiğimiz hafta yine en çok değer kaybeden borsa İMKB oldu. İç siyasi meselelerden de etkilenen İMKB-100 Endeksi haftayı yüzde 5.61'lik düşüşle kapatırken, 2008 yılında en çok gerileyen borsa unvanını yine kaptırmadı. Borsa yeni yıla girdikten sonra yüzde 24.5 değer kaybetti.
Haberin fotoğrafları