kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 10 Şubat 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
‘BEN TATİLE GİTMEDİM’ "Hakkâri’ye tatile değil vatan hizmeti için gittim" diyen Hamit Dölek, çektiği kredi borcunu ödemeye çalışıyor.

Gazi, protezini kredi ile aldı

Nurdeniz KUTSEL / HABER MERKEZİ
Kaza kurşunu ile sakat kalan Hamit Dölek ve Rafet Keleş, gazi sayılmadıkları için isyan ediyor..
Terörle Mücadele Kanunu'nun 21. Maddesi'nde yer alan " terör eylemlerine muhatap olarak" ibaresi, kaza kurşunuyla yaralanan pek çok askeri mağdur ediyor. Emekli Astsubay Hamit Dölek ile Rafet Keleş de bu isimlerden. Hakkâri'de kaza kurşunu ile sakat kalan Hamit Dölek, protez bacağını banka kredisi ile alabildi. Silah temizlerken komutanının yaraladığı Keleş'in ise en büyük arzusu, gazilere verilen düşük faizli krediden yararlanıp ev sahibi olabilmek.

TAM SINIRDA VURULDU
Hikâyesi ilk olarak SABAH yazarı Umur Talu'nun köşesinden duyulan Emekli Astsubay Hamit Dölek 1985'de Hakkâri'de teröristlerce defalarca çatışmaya girdi. 19 Ağustos gecesi bilgi toplamak için gittikleri Irak sınırının sıfır noktasında kaza kurşunu ile yaralandı ve sağ bacağını kalçadan kaybetti. Askeri İdare Mahkemesi Emekli Sandığı lehinde karar verince, 8 bin YTL'lik banka kredisi ile protez bacak alan Dölek "Hakkâri'ye tatile gitmedim" diyerek tepkisini dile getiriyor.
Haberin fotoğrafları