kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 10 Şubat 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Günaydın 
SİNAN AKYÜZ
Kadınlar&erkekler&ilişkiler

İlk aşkın esareti altında olan sonraki aşklar

Yıllarca 'atv ana haberi' sunan Ali Kırca'nın, Show TV'de ana haberleri sunarken yaptığı gaftan sonra söyledikleri, ne kadar da doğru geldi bana. "Alışkanlıklar kolay geçmiyor!.." O gündür bugündür hep düşünürüm. İlk aşkın esareti altında başka birisiyle olanlar, acaba kaç kez 'gaf üstüne gaf' yapmışlardır? Eski aşkının ismini, 'yeni aşkının ismiyle' acaba kaç kez karıştırmışlardır? Ya da 'eski aşkının ismini' ağızlarından kaçırmamak için acaba kaç kez dillerine pranga vurmuşlardır? Yeni sevgilinin ismini söylediklerinde acaba kaç kez durup düşünmüşlerdir? "Acaba eskisinin ismini mi söyledim?" diye kaç kez yürekleri ağızlarına gelmiştir?

YENİ AŞKLAR KAÇIYOR

Sizin ne düşündüğünüzü bilemem ama, bence binlerce kez bu korkuyla yaşamışlardır. Bu yüzden de haklı olarak hep diyorum ki; "Bir insan aynı tutkuyla üç kez aşık olamaz! Aşık olduklarını varsayanlar da, eski aşkın esareti altında yenisine aşık olurlar!" Kaç arkadaşımın böyle ilişkisinin bittiğini hatırlıyorum. Ağızlarından eski aşkının ismini kaçırınca, yeni aşkları da arkasına bakmadan kaçmıştı.

AHMET DE SEVERDİ
Hatta hiç unutmam; bir gün erkek arkadaşlarımdan biri, bir kızla flört etmeye başlamıştı. İlk günler her şey çok güzel gidiyordu. Ama birkaç ay sonra ilişkileri bir akşam vakti ansızın bitti. Arkadaşıma; "İlişkiniz neden bitti?" diye sorduğumda, hiç beklemediğim bir cevap vermişti bana. Demişti ki: "Öpüşüyorduk. Tam da dudaklarımı dudaklarından çekmiştim ki, bana dedi ki, 'Ahmet de böyle öpüşmeyi severdi!' O anda kendimi tutamayıp onu tokatladım. Sonra da evden kovdum." O zamanlar ne gülmüştüm bu olaya. Belli ki kızcağız da o akşam Ali Kırca gibi, 'kendisinde alışkanlık yaratan aşkı!'nın kurbanı olmuştu. Yeni sevgilinin karşısında eskisinin adını fısıldayıp ilk aşkın esareti altında kalmıştı.