kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 9 Şubat 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

"Yapılan kara devrimdir"

Yeni Haber
TBMM Genel Kurul'da türban düzenlemesine ilişkin Anayasa değişikliği teklifinin 2. tur görüşmesi yapılıyor.

CHP'nin Anayasa değişikliği teklifinin geri çekilmesi yönünde verdiği önerge üzerine konuşan İzmir Milletvekili Canan Arıtman, "özgürlük ve demokrasi" adı altında Türkiye'nin despot bir rejim ile tanıştırıldığını, yapılanın "Kara Devrim" olduğunu söyledi. Arıtman, şöyle dedi :

"İktidar ve destekçileri, bu kara hançeri milletin kalbine saplamadan önce durup düşünmelidir. Çünkü o yaradan çıkacak ışık kendilerini kör edecektir. Çünkü tarih onları mutlaka yargılayacaktır. Kadınlarımızın geriye götürülmesine, ülkemizin ortaçağ karanlığına, Ortadoğu bataklığına çekilmesine asla izin vermeyeceğiz. Gerçek anlamda eşitlikten, çağdaşlıktan yana olan tüm yurttaşlarımızla birlikte direneceğiz."

Türbanın artık dini bir mesele olmadığına dikkat çeken Arıtman, "Günümüz Türkiye'sinde tarikatların ve emperyalizmin bayrağı haline getirilmiş siyasi bir simgedir, bir üniformadır. İktidar ve yandaşları, din kisvesi altında, laik-demokratik rejim karşıtı olarak kullandıkları bu siyasi simgeyi topluma dayatmaya çalışmaktadırlar" diye konuştu.

KADINLAR FİGÜRAN


Bu sistemde kadınların, hem figüran hem de kurban konumunda kullanıldıklarını ifade eden Arıtman, "Türban bayrağı altında laik, demokratik Cumhuriyete karşı yürütülen bu karşı devrim hareketi iç ve dış güçler tarafından finanse edilen planlı bir harekettir" dedi.

Bu planın sonucu "Turuncu Devrim"in yapıldığını, bu yapılanın da "Kara Devrim" olduğunu savunan Arıtman şöyle devam etti :

"Bugün, bu Kara Devrim'in ilk adımı atılmakta, ilk yasası çıkartılmaktadır. Kara devrim, iktidar mensuplarının dediği gibi 'kademe kademe' ama hızlı bir şekilde ilerlemektedir. İmam hatip katsayıları, Yargıtay Kanunundaki değişiklikler ve Vakıflar Yasa tasarıları; kara devrimin önümüzdeki günlerde fütursuzca atacağı bir sonraki adımlarıdır. Daha sonraki adımlar, kamuda, orta ve ilköğretimde türban olacaktır."

Canan Arıtmanın konuşmasından sonra CHP'nin önergesi oylandı. Önerge AKP ve MHP'li milletvekillerin oylarıyla reddedildi.

(ANKA)