kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 9 Şubat 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Doğuda bir kurtuluş hikayesi

Yeni Haber
Erzincan'ın Kemah ilçesine bağlı Dorulca köyünde, düşerek kalça kemiği kırılan yaşlı kadın, kar nedeniyle kapalı olan köy yolunun ulaşıma açılmasının ardından hastaneye kaldırıldı.

68 yaşındaki Çubuk Töre, 3 Şubatta, su almak için çeşmeye giderken rahatsızlanarak düştü. Sol bacağını hareket ettiremeyen kadın, yakınları tarafından evine götürüldü.

Töre'nin bacağındaki rahatsızlığın önemsiz olduğunu düşünerek 3 gün bekleyen yakınları, kadının durumunun ağırlaşması üzerine 6 Şubatta Kemah Kaymakamlığından yardım istedi.

Bunun üzerine, İliç ilçesine daha yakın mevkide bulunan ve kar yağışı nedeniyle kapalı olan söz konusu köyün yolunun açılması için çalışma başlatıldı.

İl Özel İdaresi ekiplerinin yaptığı çalışmalarla yol 8 Şubatta ulaşıma açılabildi.Çubuk Töre, İliç Devlet Hastanesinde yapılan ilk müdahalenin ardından, Erzincan Devlet Hastanesine sevk edildi. Töre'nin sol kalça kemiğinin kırıldığı tespit edildi.

Kemah Kaymakamı Eyüp Çalışır, Çubuk Töre'nin kalça kemiğinin 3 Şubatta kırıldığını ancak, yakınlarının kendilerine 6 Şubatta haber verdiğini söyledi. 6 Şubatta kapalı köy yolunda iş makineleriyle çalışma başlatıldığını ifade eden Çalışır, şöyle konuştu:

''Ancak perşembe günü iş makineleri arıza yapınca köye Gençlik Spor İl Müdürlüğüne ait kar aracını gönderdik. Kar aracı da köye 1 kilometre kala arıza yaptı. Daha sonra İl Özel İdaresi ekiplerinin köy yolunu 8 Şubatta ulaşıma açmasıyla Çubuk Töre ambulansla hastaneye kaldırıldı.''Söz konusu köyün dağlık bir mevkide bulunduğuna dikkati çeken Çalışır, ''Helikopterin inebileceği bir yer olmadığından köye helikopter gönderemedik. Hastayı kızakla getirmeyi düşündük ancak yaşlı kadının yolda donma ihtimalini göz önünde bulundurarak bu düşünceden de vazgeçtik'' diye konuştu.

Çubuk Töre'nin eşi ve Dorulca köyü muhtarı Haydar Töre, eşinin bacağındaki rahatsızlığın önemsiz olduğunu düşünerek 3 gün beklediklerini; daha sonra durumu ağırlaşınca Kaymakamlıktan yardım istediklerini ifade etti.

AA