kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 9 Şubat 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Lagendijk: Çok üzücü bir süreç

Yeni Haber
Türkiye-AB Karma Parlamento Komisyonu Eşbaşkanı Joost Lagendijk, ''Anayasa değişikliklerinin, yapılış ve tartışılış biçimi, aceleye getirilmiş olması ve bu konudaki korku ve hassasiyetlerin göz önünde bulundurulmaması aslında çok üzücü bir süreç'' olduğunu bildirdi.

Lagendijk, Fatih'te Sulukule olarak bilinen ve yenileme alanı ilan edilen bölgede incelemelerde bulundu.

Daha sonra basın mensuplarının sorularını da cevaplandıran Lagendijk, başörtüsünün yüksek öğretimde serbest bırakılmasını içeren anayasa değişikliğine ilişkin görüşlerinin sorulması üzerine, üniversitelerde başörtüsünün serbest olmasını, yasağın kalkmasını her zaman desteklediğini belirterek, bu konuda Anayasa değişikliklerinin içeriği konusunda bir sorunu olmadığını söyledi. Lagendijk, sözlerine şöyle devam etti:

''Ama Anayasa değişikliklerinin, yapılış ve tartışılış biçimi, aceleye getirilmiş olması ve bu konudaki korku ve hassasiyetlerin göz önünde bulundurulmaması, aslında çok üzücü bir süreç. Bunun, hükümet açısından sorunlar yaratacağını düşünüyorum. Çünkü bu konuda ciddi bir tartışma var ve siz bunu yakında izliyorsunuz, altını çizmeme gerek yok.

Benim bu konudaki en büyük kaygım, meselenin, bütün enerjinin, sadece başörtüsü meselesine endekslenmiş olması ve 301 gibi, Vakıflar Kanunu gibi toplumu ilgilendiren ve yakından tartışılan diğer hürriyetlerin, bu tartışmadan sonra gündemden düşmesi ve unutulmaya sürüklenmesi. Bu çok kaygı verici bir süreç. Hükümet bunun bir sorun olduğunu umarım görür."

AA