kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 9 Şubat 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

"Doktorum" dedi 14 kişiyi dolandırdı!

Yeni Haber
İnternette, kendisini doktor olarak tanıttığı 14 kişiyi, yardımcı olma bahanesiyle dolandırdığı öne sürülen şüpheli gözaltına alındı.

Bakırköy'de bir kişinin, kendisini doktor olarak tanıtan şüpheli tarafından dolandırıldığı yönündeki şikayetini değerlendiren Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ile İlçe Emniyet Müdürlüğü görevlileri çalışma başlattı.

Söz konusu şüphelinin, ''özellikle internet yoluyla tanıştığı kişilere kendisini doktor olarak tanıtıp, çalıştığı hastanelerde yardımcı olma vaadinde bulunduğu'' belirlendi.

İnternet üzerinden mağdurlara gelen mesajları inceleyen polis, şüphelinin kullandığı bilgisayarın Kadıköy'deki bir internet kafede bulunduğunu ortaya çıkardı.

Mağdurların verdiği bilgilerle şüphelinin eşkalini de belirleyen polis, çevresinde önlem alınan internet kafede bulunan şüpheli Özgür V'yi (34) gözaltına aldı.

BENZER SUÇLARDAN KAYDI VAR

Polis yetkilileri, internette sohbet ederken, özel ve kamu hastanelerinin ismini vererek kendisini bu hastanelerde çalışan doktor olarak tanıtan şüphelinin, mağdurları, rahatsızlıkları konusunda yardımcı olmak için lüks otellerin lobileri ya da lüks kafelerde çay- kahve içmeye davet ettiğini söylediler.Hırsızlık ve dolandırıcılık suçlarından poliste kaydı olan Özgür V'nin, teklifi kabul eden mağdurlarla konuşurken acil işi çıktığını söyleyip
ödünç olarak istediği araçlarını alarak kaçtığını anlatan yetkililer, şüphelinin, çalıntı otomobilleri bir süre sonra terk ettiğini ifade ettiler.

Yetkililer, çocuğu için yardım isteyen Cemil B'yi 600 YTL dolandıran şüphelinin, internet üzerinden tanışarak İstanbul'a davet ettiği gurbetçi Ferhan Y'nin de 800 Avro, dizüstü bilgisayar ve kredi kartlarını çaldığının belirlendiğini kaydettiler.Benzer yöntemlerle toplam 14 kişiyi dolandırdığı anlaşılan şüphelinin adliyeye gönderildiği bildirildi.

AA