kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 9 Şubat 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Nerelerde yağış var? HARİTALI

Yeni Haber
Yurdun batı bölgeleri bugün yeni bir yağışlı havanın etkisine girecek. Sabah saatlerinde Güney Ege ve Batı akdeniz kıyılarında başlayacak yağışların öğle saatlerinden itibaren Marmara, Ege ve Batı akdeniz bölgelerinde devam edeceği tahmin ediliyor.

Genellikle yağmur ve sağanak, Trakya ile İç Ege'de karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak yağışların bugün Güney Ege ve batı Akdeniz'de etkili olması tahmin ediliyor.Rüzgar bugün Marmara ve Kuzey Ege'de kuzeydoğu yönlerden (poyraz)kuvvetli ve kısa süreli fırtına şeklinde esecek.

Yağışlı hava Pazar günü; Marmara, Ege, Batı Akdeniz, Doğu Akdeniz kıyıları ile akşam saatlerinde Batı Karadeniz ve İç Anadolu'nun batısında etkili olacak.Yağışlar yağmur ve sağanak, Trakya, İç Ege, Göller yöresi ile akşam saatlerinde Batı Karadeniz'in iç kesimleri ile İç Anadolu'nun batısında kar şeklinde olacak.Poyraz Pazar günü marmara ve Kuzey Ege'de kuvvetli ve kısa süreli fırtına şeklinde esmeye devam edecek.

Yağışlı hava önümüzdeki hafta ortasına kadar yurdun güney ve batı kesimlerinde etkisini sürdürecek.

Hava sıcaklığı hafta sonu batı bölgelerimizde 1 ila 3 derece azalacak, doğu bölgelerimizde gündüz sıcaklıkları 2 ila 4 derece artacak.

Bugün Güney Ege ve Batı akdeniz'de beklenen etkili sağanak yağışlar ile hafta sonu Marmara ve Kuzey Ege'de kuvvetli ve kısa süreli fırtına şeklinde esmesi beklenen poyraz fırtınasının oluşturacağı olumsuz şartlara karşı (sel, taşkın, su baskını, ulaşımda aksamalar v.b) vatandaşların ve ilgililerin tedbirli olmaları gerekiyor.