kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 9 Şubat 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Haber turu

Kerviel'in suç ortağı Musa Bekir çıktı
Socıete Generale'deki yolsuzluk soruşturması dün genişletildi. Soruşturma kapsamında Paris savcısının iki işlemciyi daha sorguladığı bildirildi. Bankayı yaptığı usülsüz vadeli işlemlerle 7.2 milyar dolar zarara uğrattığı gerekçesiyle suçlanan Jerome Kerviel'in yolsuzluğu tek başına işlediğini düşündüklerini belirten Fransız yetkililer, yine de detaylar için orta düzey yöneticiler dahil birçok kişinin görüşüne başvurduklarını kaydetti. Dün gözaltına alınan kişinin Societe Generale'in yan kuruluşu Fimat'ta çalışan bir işlemci olduğu ifade edilirken, bu kişinin Kerviel'in yaptığı işlemleri yakından bildiği belirtildi. Sorgulama çerçevesinde gözaltına alınan ikinci kişi ise Newedge broker'lık şirketi çalışanlarından 32 yaşındaki Musa Bekir. Bu arada mahkeme Kerviel'in tutukluluk halinin devamına karar verdi.

Godiva'nın parası Citibank'tan geldi
Geçtiğimiz aralık ayında Belçikalı çikolata üreticisi Godiva'yı 850 milyon dolara satın almak için anlaşmaya varan Ülker, satınalmanın gerçekleşmesi için gerekli kaynağı buldu. Bir bankacılık kaynağı Ülker'in Godiva'yı satın almak için 800 milyon dolarlık kredi aradığını açıkladı. Edinilen bilgiye göre Ülker'e 850 milyon dolarlık finansmanı Citibank sağladı. Aynı kaynak, Ülker'in bu krediyi köprü finansman olarak aldığını belirtirken, Ülker Grubu'nun kısa vadede söz konusu krediyi özkaynakları ile kapatacağını bildirdi.

'OPEC, mart ayında kesinti yapabilir'
Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC) üyesi dört ülkenin yetkilileri 5 Mart'ta yapılacak toplantıda petrol fiyatlarının 80 doların altına inmemesi için petrol üretiminde kesintiye gidebileceklerini açıkladı. Bloomberg'in haberine göre, durgunluk korkusu ile ABD ve Avrupa'da petrol talebinin azalması ile petrol fiyatlarının gerilemesi karşısında OPEC üretimde kesintiye gidebilir. OPEC 2001 yılında yaşanan resesyon döneminde de petrol fiyatlarının yüzde 30 oranında gerilemesi karşısında petrol üretiminde üç kez kesintiye gitmişti. OPEC'in petrol fiyatlarını 80 dolar seviyesinde tutmak istediğini belirten piyasa analistleri, ABD ve Avrupa Bölgesi ekonomilerindeki yavaşlamanın petrol talebini olumsuz etkileyeceğini bildirdi. OPEC Genel Sekreteri Abdalla el-Badri, petrol fiyatlarının mevcut seviyelerine koruması durumunda üretimde herhangi bir değişiklik yapmayı düşünmediklerini söyledi.

Sabancı, Ayvalık'ta çiftlik yaptıracak
Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı, Balıkesir'in Ayvalık ilçesi Küçükköy beldesindeki Hakkı Bey Yarımadası'nda çiftlik evi yaptırmak üzere arazi satın aldı. İş adamı Halis Komili ile birlikte satın aldığı 500 dönümlük araziyi gezen Sabancı, daha sonra Küçükköy Beldesi Belediye Başkanı Nedim Özdemir'i makamında ziyaret etti. Özdemir'den araziyle ilgili bilgi alan Sabancı, geçen yıl Ayvalık'ın Alibey Adası Patrişya mevkisinde 7 eski Rum evini satın aldığını hatırlatarak, evlerin Sabancı Üniversitesi'nin bir projesi için kullanılacağını söyledi. Sabancı, Hakkı Bey Yarımadası'ndaki arazi üzerine ise bir çiftlik evi yaptıracağını ve yaz aylarında tatilini burada geçirmek istediğini belirtti. Belediye Başkanı Özdemir de Sabancı'yı beldelerinde ağırlamanın onurunu ve gururunu yaşadıklarını ifade ederek, "Güler hanım da bundan böyle hemşehrimiz olacak" diye konuştu.
Haberin fotoğrafları