kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 9 Şubat 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Mumcu: Tarihe kara cumartesi olarak geçecek

Yeni Haber
TBMM Genel Kurulu'nda, türban düzenlemesine ilişkin anayasa değişikliğinin oylamaları sürerken Meclis'in iki kadın başkanvekili türbanı değerlendirdi.

TBMM Genel Kurulu'nda türbanın 2. tur oylaması öncesi kuliste bir araya gelen Meclis Başkanvekilleri MHP'li Meral Akşener ve CHP'li Güldal Mumcu ayak üstü selamlaştılar. Mumcu, "Bugün tarihe kara cumartesi olarak geçecek" değerlendirmesinde bulundu. Bunun üzerine Akşener de, "Herkesin görüşlerine saygı duymak gerekir" diye karşılık verdi. CHP'li Mumcu, ANKA'ya şu değerlendirmelerde bulundu :

"Yapılacak anayasa değişikliğini kadınların geriye gidişi olarak değerlendiriyorum. 80 yıl önce kadını çağdaş bir çizgiye çekmek için uğraştık. Şimdi yeniden bir geriye gidiş başlıyor. Türbanla siyasi bir simge ve dini kullanarak kadını geriye götürüyorlar. Bu yapılan orta çağa geri gidiştir."

AKP'li kadın milletvekillerinin ise türbanı savunmalarını "acıklı" bir durum olarak değerlendiren CHP'li Başkanvekili Mumcu, toplumda türbana yönelik yapılan eylemleri değerlendirirken de, "AKP'nin, duyarlılıkları algılama niyeti yok" ifadesini kullandı.

Meclis Başkanvekili MHP'li Akşener'de türbanın serbest olması yönündeki görüşlerini "Benim görüşlerim bellidir" sözleriyle dile getirdi.

(ANKA)