kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 9 Şubat 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

CHP Anayasa Mahkemesi'ne gidecek

Yeni Haber
Meclis Genel Kurulu'nda türban oylamasının ardından CHP'nin ilk işi ise Anayasa Mahkemesi'ne başvurmak olacak. CHP'nin türban teklifiyle ilgili başvuruyu Pazartesi günü yapması, DSP'nin de desteklemesi bekleniyor.


CHP'DEN TÜRBAN OYLAMASI ÖNCESİNDE SON ÇAĞRI

CHP, Meclis Genel Kurulu'nda yapılacak türban oylaması öncesinde AKP, MHP ve teklife destek verecek DTP'ye "sağduyu" çağrısında bulundu.

CHP Grup Başkanıvekili Kemal Anadol, "AKP, MHP ve DTP'yi anayasa değişikliğine evet diyecek tüm milletvekillerini sağduyuya çağırıyoruz, Türkiye'yi maceraya sürükleyecek bu girişimden vazgeçin" dedi.

CHP Grup Başkanvekilleri Kemal Anadol, Kemal Kılıçdaroğlu ve Hakkı Süha Okay, Meclis Genel Kurulu'nda yapılacak anayasa değişikliği teklifinin ikinci tur oylaması öncesinde milletvekillerine çağrıda bulundular. Basın toplantısında CHP Grup Başkanvekili Kemal Anadol, Türkiye'nin bugün 85 yıllık Türkiye Cumhuriyeti yaşamında tarihsel bir gün yaşadığını belirterek, "Türkiye Cumhuriyeti 85 yıldır belki bu kadar büyük bunalımlara girmemişti, bunalımlara gebe böyle birgün yaşamamıştı" dedi. CHP olarak önümüzdeki süreçte yaşanabilecek gelişmelerden endişe ve kuşku duyduklarını ifade eden Anadol, "Bugün Türkiye Cumhuriyeti'nin, Büyük Ortadoğu Projesi ve Ilımlı İslam Projesi'nin hayata geçirilmesi için önemli bir aşamanın yaşanacağı birgün. Anayasada yapılan değişiklik, anayasanın 2'nci maddesini doğrudan hedef alan, arkasından dolanarak laikliği, cumhuriyetin kuruluş felsefesini hedef alan bir düzenleme" diye konuştu.

AKP İstanbul Milletvekili Egemen Bağış'ın Almanya'da bir toplantıda söylediği sözleri de hatırlatan Anadol, "Başbakan'ın prenslerinden Egemen Bağış, milletvekillerinin türbanlı olarak Meclis'e girmesi gerektiğini söylemiş, sonra yaptığı açıklama ile de söylediğinin gerçek olduğunu ortaya koymuştur. Türkiye Ortaçağ karanlığına döndürülmek isteniyor. Bu 85 yıllık cumhuriyetten rövanş almaktan başka bir şey değil" dedi. Anadol, milletvekillerine çağrıda bulunarak, "AKP, MHP ve DTP'yi, anayasa değişikliğine evet diyecek tüm milletvekillerini sağduyuya çağırıyoruz. Açık çağrıda bulunuyoruz. Türkiye'yi maceraya sürükleyecek bu girişimden vazgeçin" diye konuştu.