kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 9 Şubat 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Pantolon aldım, pişmanım!

Esra ÇORUH
26.01.2008
Kadınlar kadar erkeklerin de dikkat etmesi gereken giyim kurallarından biri, vücuda uygun pantolon seçmektir. Yanlış pantolon tercihi, sizi olduğunuzdan çok daha şişman ya da kısa gösterebilir..
Merhaba Esra Hanım, ben oldukça kilolu sayılabilecek biriyim. Ceket, mont alırken iyi de pantolon seçerken çok zorlanıyorum. Bana ne tarz pantolon almam gerektiğini söyler misiniz? (A. P- Adana)
- Kilolu beyler için, en doğrusu düz paça pantolonlar giymektir. Bol ve çok geniş paçalı pantolonlardan uzak durun. Bir de en önemlisi, kumaş ya da jean fark etmez, pantolonun kalıbının vücudunuza oturmasıdır. Ama ne bol ne de çok dar olmalı... Böylece fazlalıklarınızı toparlayacak ve sizi fit gösterecektir. Bir de pilili ve yandan cepli pantolonları tercih etmemenizi öneririm. Pili ve cep, pantolonda ekstra bir fazlalık yapacağından, sizi olduğunuzdan şişman gösterir.

35 yaşımdayım ve hâlâ zayıf kalmayı başarabiliyorum. Ama zayıflık, her giydiğimin bana yakıştığı anlamına gelmiyor. Özellikle de pantolonların üzerimden düşecekmiş gibi görünmesinden çok rahatsız oluyorum. Ne önerirsiniz? (S.Ç. - İstanbul)
-
Haklısınız zayıflık her zaman işe yaramıyor, özellikle de erkeklerde. En büyük sorun da pantolon alırken yaşanıyor. Çünkü erkeklerin yapı olarak zaten baseni olmadığından, bir de zayıfsanız üzerinize oturan bir şey bulmak zor. Yapacağınız en doğru seçim, "Zayıfsın sana bol pantolon da yakışır, hatta şalvar bile giyebilirsin," sözlerine kulak tıkayıp bedeninize oturan, dar kesim pantolonlar giymek. Ama dar paçanın altına dolgu veya kalın topuklu ayakkabı giymekten kaçının. İnce olduğunuzdan bu ayakkabılar sizde göze batacak ve kaba duracaktır.

Oldum olası kısa boyum benim için sorun oldu. Özellikle de pantolonların kesimi ve paça boyu hakkında hep tereddütte kalıyorum. Bana yardımcı olursanız sevinirim. (M.D- Ankara)
- Boyunuz kısa ise size ilk tavsiyem, kısa paça boyundan uzak durmanız. Sakın pantolonunuzun boyu bileğinizde bitmesin, ayakkabı topuğunuzu örtsün. Çünkü kısa paça, bacak boyunuzu keser ve daha da kısaltır... Bu arada yüksek bel pantolonlardan da kaçının. Her ne kadar bacak boyunu uzun gösterse de, diğer taraftan gövdenizi iyice kısa gösterecektir. En ideali normal, yani ne düşük ne de yüksek bel pantolon almanız.

Uzun yıllardır sporla uğraşıyor ve body-building yapıyorum. Haliyle oldukça yapılıyım. Üst bedenim fazla geniş ama belden aşağısı dar olduğundan, kendime yakışacak pantolon bulmakta güçlük çekiyorum. Önerilerinizi bekliyorum... (H.A-İstanbul)
-
Vücut çalışan erkeklerin en sık yaptığı hata, kaslarının ne kadar gelişmiş olduğunu göstermek için sürekli üzerlerine yapışan kıyafetler giymeleri. Üst alırken daha dar kesimler tercih etmek doğru olabilir ama bir de altına daracık pantolon giyildiği zaman, çok çirkin bir görüntü oluştuğunu söylemek zorundayım. Siz siz olun, dar değil, bol kesimli pantolonlar alın. Hatta paçaları çok genişse daraltın. Aksi halde baştan aşağı olduğunuzdan daha da geniş görünürsünüz.
Haberin fotoğrafları