kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 9 Şubat 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Bu sezon defilelerde irili ufaklı ‘yıldızlar’ boy gösteriyor.

Yıldız istilası

26.01.2008
Chanel ve Yves Saint Laurent yeni koleksiyonunda 'yıldız' kullandı. Kate Moss da doğum gününde giyince, yıldızlar önümüzdeki günlerin en havalı desenleri haline geldi!..
Yeni sezon modasının trendleri belli oldu. Podyumlardan yorumlayabildiğimiz kadarıyla motif olarak öne çıkanların başında 'yıldızlar' geliyor. Chanel ve Yves Saint Laurent gibi iki dev modaevinin birden tasarımlarında yoğun olarak kullanması, 'kurukafa deseninin yerini yıldızlar alıyor' yorumlarına yol açtı. Yıldızlar aslında hem desen, hem detay, hem de dövmelere verdikleri ilhamla, yıllardır sokak modasının vazgeçilmez şekillerinden biri. Marc Jacobs, Miuccia Prada ve Viktor&Rolf da daha önceden yıldızlarla haşır neşir olan isimler arasında yer alıyor. Erkek modası; özellikle de Rykiel Homme ve Givenchy, daha geçtiğimiz sezon bile yıldızdan geçilmiyordu. Bu sezonsa sıra kadınlarda! Hazır giyim mağazalarından lüks markalara kadar her yerde yıldız motiflerini görmeye hazır olun. Ünlü W dergisi de, geniş bir moda çekimini yıldızlara ayırarak bu trende tekrar işaret etti.

KATE MOSS DA SEVDİ
Peki ya 34. yaşını geçen hafta 34 saatlik bir partiyle kutlayan Kate Moss, geceye nasıl arz-ı endam etti dersiniz? Chanel'in yıldızlarla bezeli siyah elbisesiyle! Sağ gözünün üzerine de, altın renkli bir yıldız çizilmişti. 'Glam rock' temalı partiye yakın arkadaşları Kelly Osbourne ve Davinia Taylor da yıldız desenli kıyafetler giymeyi tercih etmişti. Peki şöyle sorayım; podyumlar bir yana, Kate Moss'un yaptığı bir şeyin moda olmaması veya sokakları etkilememesi gibi bir ihtimal var mı acaba?

ABD SEÇİMLERİ ETKİSİ
Kimine göre yıldızlı 'glam rock', başkaldırı ve isyanın simgesi 'kurukafaların' yerini alıyor. Bir kısım yıldızları bayraklarla örtüştürüyor ve yükselen 'milliyetçilik' duygularına bağlıyor. Karl Lagerfeld'in Chanel koleksiyonunda, yaklaşan ABD seçimleri de etkili olmuştur. Betsey Johnson gibi podyuma kalçalarının üzerinde 'vote' (oy verin) yazan mankenler yollayarak direkt mesaj vermek zorunda değil ne de olsa. Yıldız desenini denizciler, iyi şans getirdiğine; ABD'li askerler ise koruyuculuğuna inandıkları için dövmelerinde tercih ediyor. Kaykaycılar, punk'lar ve sörfçüler arasında da çok popüler, yıldız motifleri. Kullanımına gelince; kıyafetlerinizde şans vermeyi düşünüyorsanız, abartmamaya bakın. 'Çekici rock'çıdan çıkıp anında Hogwards büyücülük okulundan kaçmış bir çocuğa dönüşebilirsiniz. Her şeyin azı, karardır.
Haberin fotoğrafları