kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 9 Şubat 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

En Avrupai aksesuar

ESRA CORUH
Erkekler için atkı, kışın en havalı aksesuarı. Şimdiye kadar denemediyseniz işte size fırsat. Hem soğuktan korunun hem de günlük bir aksesuar olarak değerlendirin..
1- Esra Hanım merhaba. Yabancı erkek dergilerinde atkıları çok görüyorum ve beğeniyorum. Ama ben nasıl kullanacağımı bilmiyorum. Önerilerinize ihtiyacım var, şimdiden teşekkürler. (Mahmut A. İstanbul)
- Haklısınız, atkılar erkeklerin kış günlerinde kullandığı en şık ve trendy aksesuarlardan biri. Sadece soğuktan korunmanın değil, daha stil sahibi görünmenin de bir başka yolu. Ama tabii ki nasıl taktığınız da çok önemli. Örneğin atkınızın gömleğinizle uyum içinde olmasına gerek yok, üzerinize giydiğiniz ceket ya da kabanınızı tamamlasın yeter. Ayrıca renginin ceketinizle aynı renkte olması gerekir diye de bir kural yok! Atkınızı seçerken tarzınızı da göz önünde bulundurmanız en doğrusu olacaktır. Klasik bir tarzınız varsa, daha naturel renkler tercih etmenizi öneririz. Ama giyimde cesur bir tarzınız varsa, o zaman canlı renkleri seçebilirsiniz. Kaşmir ya da el örgüsü seçebileceğiniz gibi, ipek atkıları de tercih edebilirsiniz. Erkekler için de atkıların, elegan bir aksesuar olduğunu aklınızdan çıkarmayın.

2- Size sorum, atkı bağlama yöntemleriyle ilgili olacak. Sizce nasıl bağlamak lazım? (Muhittin K. - Ankara)
- Atkıyı bağlama stiliniz kendi tarzınız hakkında çok şey anlatır. Örneğin, bohem bir tarzınız varsa boynunuzda bir kere bağlayarak, serbest bırakabilirsiniz. Bu bağlama şeklinde atkının boyunun kısa olmaması gerekir. İtalyan erkeklerinin en sık kullandığı stil olan atkıyı ikiye katlayıp, diğer tarafından iki ucunu geçirmek de en 'Avrupai' tarz olacaktır. Bu tür bağlama şekli ceketlerle çok yakışan bir yöntem. Atkınızın boyu çok uzunsa da, boynunuzda iki kere dolayarak uçlarını iki yanda tutabilirsiniz.

3- Merhaba. Atkının kış için çok hoş bir aksesuar olduğunu düşünüyorum. Seçerken nelere dikkat etmek lazım? Örgüsüne mi, rengine mi? Yardımlarınızı bekliyorum. (Süleyman Ç. - İstanbul)
- Atkı seçerken göz önünde bulundurmanız gereken bazı kurallar var. Örneğin kısa atkıyı dilediğiniz gibi dolayamayacağınız için uzun atkıları tercih etmeniz daha doğru. Boyunun, dolandıktan sonra en az kravat ölçüsünde olması gerek. Bir başka dikkat edilmesi gereken konu da atkının kalınlığı. Ne çok kalın ne de çok ince olmalı. Çizgili ya da ekoseli atkılar da erkeklere çok yakışıyor. Ayrıca iki-üç renkli atkılar da her şeyle kullanılabilir.