kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 9 Şubat 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Ailesi bile tanımıyor

- Tanık koruma ameliyatları ne kadar sürede yapılıyor?
- Hepsi bir seansta da yapılabilir, altı ay arayla iki seans halinde de olabilir. Tercihimiz bir seanstır. Epilasyon yapılacaksa uzun sürüyor.

- Ses değişiyor mu?
- Cinsiyet değiştiği zaman ses ve yüz ifadesi de değişir. Bu da kimlik değişimidir. Bunların benzeri, tanık koruma programında da yapılıyor. Mevcut ses kalınlaştırılabilir. Erkeklerin sesini biraz kalınlaştırabiliyoruz, fakat kadınlarda bunu yapamıyoruz.

- Vücutta değişiklik oluyor mu yoksa sadece yüz mü değişiyor?
- Vücuda daha az işlem yapılır. Mesela şişman bir kişiyse biraz inceltilebilir. Bayanlarda göğüs, göbek, karın değiştirilebilir. Göğüse, kalçaya protez konulabilir. Erkeklerin göğüs kılları epilasyonla yok edilir.

- Tanık koruma ameliyatlarından sonra kişiyi annesi, babası, eşi tanımıyor mu?
- O kişinin, ailesi ile bağları kopuyor. Yeni bir kimlik, yeni bir hayat veriliyor. O kişiyi öldü gibi düşünebilirsiniz. Kimse tanımıyor.

- Hastanede özel bir bölümde mi kalıyorlar?
- Devlet hastanelerinde böyle bölümler yok, özel hastanelerde var. Sınırlı işlemler yapılıyorsa amaç gizli tutuluyor, sadece ameliyat yapılıyor.

- Şimdiye kadar kaç tane tanık koruma ameliyatı yaptınız?
- Bunu söyleyemem. Türkiye'de toplamda 100'ü geçmemiştir. Yapısı değişecek kişi ile adli tıp uzmanları oturur konuşur. Hasta bize bilgili gelir. Yapılacaklara sadece doktor karar vermez, beraber karar veririz.