kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 7 Şubat 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Günaydın 
AYŞE TÜTER

Pirinçli börek

Pirinci unlu suyu gidinceye kadar yıkayın, suyu ilave edip kısık ateşte 10 dakika pişirin. Isıtılmış dört çorba kaşığı yağda soğanları sararıp yumuşayıncaya kadar karıştırarak yaklaşık 5 dakika soteleyin. Kıymayı ilave edip, karıştırarak 5 dakika daha soteleyin. Pirinç, maydanoz, yumurtanın beyazı, tuz ve karabiberi katıp harmanlayın. Yufkayı düz bir zemine yayın, üzerine yağ gezdirip ikinci yufkayı yayın. Yufkaları yağlanmış 30 cm. çapındaki fırın tepsisine hafif buruşturarak yerleştirin. Üzerine hazırladığınız harcı yayın. Kalan iki yufkanın aralarını da yağlayarak ve yufkaları hafif buruşturarak harcın üzerine yerleştirin. Bir çorba kaşığı yağ ile yumurta sarısını çırpıp, yufkanın üzerine sürün. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar yaklaşık 30-35 dakika pişirin. Dilimleyerek servis yapın.

MALZEMELER
*
1 paket hindi kıyma
* 100 gram pirinç
* 250 mililitre su
* 4 adet yufka
* 100 mililitre zeytinyağı
* 1 adet orta boy soğan (ince çintilmiş)
* 1/2 demet maydanoz (ince kıyılmış)
* Tuz
* karabiber (arzu edilen miktarda)
* 1 adet yumurta

Fındık kremalı kağıt helva pastası
1 su bardağı sütle krem şantiyi mikserle çırpın. Servis tabağına bir kaşık krem şanti koyun. Üzerine 1 adet kağıt helva yerleştirin. Kağıt helvanın üzerine kakaolu fındık kreması sürün. Üzerine bir adet kağıt helva daha koyun. Kağıt helvalar bitene kadar bu işlemi tekrarlayın. En üstteki kağıt helvanın üzerini ve pastanın kenarlarını kalan krem şantiyle kaplayın. Bir gece dolapta bekletin. Üzerini fındıklı krokan ve reçel taneleri ile süsleyerek servis yapın.

MALZEMELER
*
4 adet kağıt helva
* 1 adet kakolu fındık kreması
* 1 paket krem şanti
* 1 su bardağı süt
* 1 paket fındıklı krokan

Çullama
Pilice suyu ilave edip, 30-35 dakika pişirin. Kendi suyunda soğuttuktan sonra süzün. Suyunu ayırın. Deri ve kemiklerini temizleyip, iri lokmalar halinde parçalayın. Isıtılmış 3 çorba kaşığı tereyağına unu ilave edin, kısık ateşte karıştırarak un sararıncaya kadar kavurun. Karıştırmaya devam ederek ayırdığınız piliç suyunun 1 litresini yavaş yavaş katın. Muhallebi kıvamına gelinceye kadar karıştırarak pişirin. Kalan tereyağını ısıtın, salça katın, iyice karıştırın. Etleri ilave edip, iyice harmanlayın ve 3-4 dakika tavayı sallayarak etleri ısıtın. Hazırladığınız bulamacı tabaklara paylaştırın, üzerlerine etleri yerleştirip sıcak servis yapın.

MALZEMELER
*
1 adet piliç (1,5 kg.'lık)
* 1.5 litre su (kaynar)
* 4 çorba kaşığı tereyağı
* 5 çorba kaşığı un
* 2 çorba kaşığı domates salçası
* Tuz (arzu edilen miktarda)