kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 7 Şubat 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Günaydın 
SİNAN AKYÜZ
Kadınlar&erkekler&ilişkiler

Biten ilişkinin ardından ne yapılma(ma)lı?

Biten bir ilişkinin ardından yeni bir ilişkiye başlamadan önce 'kalbinizi nadasa bırakmanız!' gerekiyor bence. Kalbinizden tamamen eskisini silmeden, yenisini kalbinize kazımayın. Ancak bu sayede 'ilk hataları' tekrarlamamak mümkün oluyor bence. Ama gelin görün ki biten bir ilişkinin ardından kadınlar, 'farklı bir iç hesaplaşmanın çıkmazı' içine giriyor. Ayrılık acısı çeken kimi kadın çoğu zaman teselliyi en yakınındaki kız arkadaşıyla dertleşmekte buluyor. Kimi kadın da çoğu zaman en yakınındaki kız arkadaşlarının 'üç kuruşluk aklıyla!', teselliyi 'başka bir erkeğin' kollarında buluyor. Peki, bu ne kadar doğru?

TAZE BİR ERKEK
Bence hiç doğru değil. Yeni bir ilişkide mutluluğa giden yol, 'kuş beyinli!' kız arkadaşlarınızın sizin için 'biçtiği don!' olmamalıdır. Bu tip kız arkadaşlarınıza kuş beyinli diyorum çünkü; onlar sizin gerçekte kim olduğunuzu ve nasıl bir ilişki istediğinizi bilmeden, sizin gibi 'kanadı kırık bir kuşu' kurda yem etmeye kalkarlar. Sizi, 'pis bir ciğer parçası' gibi erkek kedinin önüne atmak isterler. Çünkü size 'taze bir erkek!' bulmak için kollarını sıvamış kız arkadaşlarınız, size şu görüşlerini kabul ettirmek ister: "Ağlama be kızım! Adam mı kalmadı memlekette? En yakın zamanda buluruz yeni birisini." Yani sizin anlayacağınız; 'koyun can derdinde, kasap et peşinde!' Ama aşk acısıyla ot gibi kuruyan kızcağızın çokbilmiş kız arkadaşları, kısa bir süre sonra hummalı bir hazırlık içine girer. Yaptıkları ilk iş ise sevgililerini aramak ve onlardan şunu istemek olur: "Hani senin bekar bir arkadaşın vardı ya! Onu istersen bizim Ayşe'ye yapalım. En azından kızcağız bu dönem onunla oyalanmış olur!" Aslında kalbi ayrılık acısıyla balon gibi şişen kızcağızın istediği, başka bir erkekle oyalanmak değildir. Çünkü onlar şu gerçeği gayet iyi bilir ki, kapanmamış aşk yarasının üzerine gelen erkek, yaraya merhem olmaz. Ama kızcağızın arkadaşları öyle düşünmez. Onlar herkesi kendileri gibi 'erkek düşkünü!' zannettikleri için, ayrılık acısı çeken arkadaşlarına derler ki: "Akşama sevgilimle buluşacağım. Tesadüfe bak ki, o da iş yerinden bir arkadaşıyla gelecekmiş. Hoş çocukmuş! Sen de katılsana bize."
SONUÇ: Biten bir ilişkinin ardından çevrenizdeki çokbilmiş arkadaşlarınızın baskısıyla, sakın ola ki yeni ilişkilere yelken açmayın. '1 yıl' kendinize zaman tanıyın. Bu süre zarfında durup soluklanın. Sonra da sağlıklı bir şekilde yeni bir ilişkiye başlayın.