kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 6 Şubat 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Şatodaki hayaletin fotoğrafı çekildi!

Yeni Haber
İngiltere'de büyük katliamların yaşandığı 12'nci yüzyıla ait York Şatosu'nda, bir kadın hayaleti görüntülediğini iddia ettiği bir fotoğraf çekti.

İngiltere'nin en ürpertici mekânlarından birisi sayılan kalenin bölmelerinden biri olan Clifford Kulesi'nde saklanan 150 Yahudinin 1190 yılında öldürülmesinden sonra hayaletlerinin yüzyıllarca bu duvarların içinde dolaştıkları rivayet ediliyor.

Tarihi kalenin yıkıntıları içine kurulan kilisede çekimler yapan Karen Cussons, çektiği fotoğrafta sigara dumanına benzer bir görüntü olduğunu fark etti.

Britanya'nın bu en yaşlı kalesinde çektiği görüntü karşısında şaşıran Cussons, "Kardeşimle birlikte burayı dolaşıyorduk. Her yerde fotoğraf çektim ama bir tek o kulede aldığım görüntüde böyle garip bir nesne çıktı. Odada kardeşim ve benim dışımda kimse yoktu. Çıplak gözle de bir farklılık görmedik" dedi.

Fotoğrafları inceleyen ve kendilerini hayalet uzmanı olarak tanıtan bazı isimler, Daily Mail gazetesine, "O bölge müthiş derecede gizemli. York Şatosu da, Britanya'nın en çok hayalet görülen yeri. Bu resimlerde bir hile yok, hayaleti çekmişler" açıklamasını yaptı.