kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 6 Şubat 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
TEK TAŞLA ÖLMEMELİ İran yasalarına göre recm taşının, tek atışta suçluyu öldürecek kadar büyük olmaması gerekiyor. Ya da taş denemeyecek kadar küçük olmaması da şart koşuluyor.

İran'da iki kız kardeşe recm cezası

DIŞ HABERLER
İran'da eşi tarafından evlilik dışı ilişki yaşamakla suçlanan bir kadın ve kız kardeşi taşlanarak öldürülme cezasına çarptırıldı. Olay geçtiğimiz yıl haziran ayında kimliği yalnızca Zohreh olarak açıklanan 27 yaşındaki kadının kocasının şüphesini çekmesiyle başladı. Ticaretle uğraşan eş birkaç günlüğüne bir seyahate gitmeden önce eve gizli kamera yerleştirdi. Zohreh ve kendisi gibi evli olan kız kardeşi Azar'ı evde bir başka erkekle birlikte görüntüleyen İranlı, bu görüntüleri mahkemeye kanıt olarak sundu. Şeriat kurallarını uygulayan adli makamlar, iki kız kardeşe eskiden beri pratikte verilmeyen taşlanarak öldürülme cezasını verdi. İki genç kız daha önce "helali" olmadığı erkeklerle konuşmaktan 99 kez kırbaç cezasına çarptırılmıştı.

YASAK ÇAĞRISI İŞE YARAMADI
'Recm'i suçluların acılarının artırılmasını amaçlayan korkunç bir işkence yöntemi olarak niteleyen Uluslararası Af Örgütü, geçen ay İran'daki 'taşlayarak öldürme cezasının' kaldırılmasını isteyen bir çağrı yapmıştı.